23948sdkhjf

Plasthuven ersatt med wellpapp

Wellpapp är ett mångsidigt material som kan vara både starkt och fukttåligt. Det visar DS Smith nu genom att byta ut plasthuven på sina pallar lastade med wellpapp. I toppen finns istället för en huv av plast ett toppark i wellpapp.

DS Smith vill som tillverkare av wellpapp visa vägen och vara en föregångare för ökad användning av wellpapp och minskad användningen av plast. På sina palltransporter med wellpapp har man därför nu valt att frångå den traditionella plasthuven av krympfilm som palltopp och ersatt den med ett ark av wellpapp som skydd.

Bytet blir ett rejält plus i företagets balansräkning över miljöinsatser inom koncernen, där minskade CO2-utsläpp är ett självklart mål. Genom bytet minskar CO2-utsläppen med ca 160 ton och dessutom minskar arbetsinsatsen med 2 000 sparade arbetstimmar som resultat. Det blir den årliga vinsten när DS Smith överger plasthuven på sina pallar.

Runt om pallen behövs dock fortfarande plasten i form av sträckfilm som skydd mot regn och fuktig miljö under transporten till kunden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063