23948sdkhjf

Herenco anställer affärsutvecklare

Herenco som vill nå en omsättning på 10 miljarder kronor inom några år accelererar nu sin ansats att nå målet genom att anställa en ansvarig för förvärv och affärsutveckling. Ny medarbetare underställd VD och koncernchef Anders Davidsson i Herenco Holding blir Marcus Söderberg.

Herencos mål är att nå en total omsättning om 10 miljarder 2026 genom såväl organisk tillväxt som förvärv. Herenco har efter antal avyttringar investerat i de helägda bolagen, förpackningskoncernen Emballator och Herenco Invest. Parallellt har man byggt en börsportfölj med betydande aktieinnehav i bolag som Nolato, Lyko, Balco, Profoto och Fractal.

Anders Davidsson har sedan han tillträdde som ny VD och koncernchef för Herenco Holding tidigare i år arbetat med att bygga upp ett litet centralt team på huvudkontoret i Jönköping.

– Marcus blir ett utmärkt tillskott till teamet på Herenco Holding. I rollen som ansvarig för förvärv och affärsutveckling kommer Marcus att arbeta med alla affärsområden inom Herenco. Uppdraget blir att, i nära samarbete med ledningarna för respektive affärsområde, realisera Herencos ambitiösa tillväxtplaner de kommande åren. Hans roll är väldigt viktig för Herencos resa framöver, säger Anders Davidsson.

Marcus Söderberg är idag Group CFO på BUFAB där han bland annat haft en viktig roll i flera av koncernens förvärv de senaste åren. Tidigare har han även arbetat som segmentscontroller inom BUFABs svenska segment, ekonomichef på BUFAB Sweden AB och nästan 10 år som revisor på Ernst & Young AB.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.134