23948sdkhjf

Köper spansk påsfabrik

Smurfit Kappa köper påsfabrik för bag-in-box i Spanien.

Smurfit Kappa förvärvar Pusa Pack S.L., en påsfabrik för bag-in-box i Onda, nära Castellón i Valencia-regionen i Spanien.

Pusa Pack S.L. är specialiserad på tillverkning av flexibla påsar i storlekar från 200 till 1500 liter, som används för förpackning, lagring och transport av drycker, bulklivsmedel, kosmetika, farmaceutiska, och andra flytande och halvflytande produkter. Pusa Pack ska integreras i Smurfit Kappas Bag-in-Box-verksamhet i Spanien.

Thierry Minaud, VD, Smurfit Kappa Bag-in-Box, säger

– Tunga transport- och lagringsförpackningar utvecklas mot mer miljövänliga lösningar. Vi ser i allt högre grad hur företag lämnar intermediate bulkcontainrar av plast eller rostfritt stål (IBC) till förmån för mer hållbara wellpapplösningar som har ett betydligt lägre koldioxidavtryck. Om vi jämför en Smurfit Kappa IBC tillverkad av helt återvinningsbar, biologiskt nedbrytbar och förnybar wellpapp med en styv plastbehållare, ser vi en 87 % minskning av plastvikten, betydande optimering av försörjningskedjan, eliminering av rengöringskrav och förlängning av hållbarheten. för produkten när aseptisk fyllningsteknik tillämpas.

Pascual Martinez, General Manager, Smurfit Kappa Bag-in-Box Ibi, tillägger

– Detta förvärv stärker Smurfit Kappas Bag-in-Box-portfölj och skapar en starkare försörjningskedja och marknadssynergier. Förvärvet kommer också att vara till stor nytta för våra kunder, särskilt de som har efterfrågan på bag-in-box-lösningar i olika format, till exempel detaljhandel och industriell användning.

Vicente Salvá, tidigare ägare till Pusa Pack, säger;

 –  Vi är glada över att förenas med Smurfit Kappa Group, det kommer definitivt att ge många  nya möjligheter för vårt företag.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126