23948sdkhjf

Bobst avnoteras från börsen

Bobst Group SA har beslutat att avnotera företagets aktier från SIX Swiss Exchange. Detta sedan det familjeledda investmentbolaget JBF Finance SA har lagt bud på alla utomstående aktier i företaget.

Efter bud från JBF Finance SA på alla offentligt ägda aktier i Bobst Group för 78,00 CHF per aktie som presenterades den 21 oktober 2022 och avslutades den 4 november 2022, äger JBF nu cirka 85,29 % av Bobst Groups aktier. Med hänsyn till resultatet har styrelsen för Bobst Group beslutat att ansöka om en avnotering av Bobst Groups aktier från SIX Swiss Exchange.

Det kommer dock fortsatt att bli möjligt att handla med aktien. Styrelsen för Bobst Group kommer att möjliggöra handel med Bobst Groups aktier via en schweizisk OTC-handelsplattform, som gäller från avnoteringen av Bobst Groups aktier.

 JBF Finance ägs av ättlingar till grundaren Joseph Bobst som startade företaget redan 1890. Bobst Group leds idag av VD Jean-Pascal Bobst som i rakt nedstigande led är den fjärde generationen till grundaren. JBF Finance ägde innan budet 53 procent av aktierna i företaget.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14