23948sdkhjf

Nackademin fusioneras med norsk skolkoncern

Yrkeshögskolan Nackademin, som bland annat utbildar förpackningsdesigners, går samman med Noroff School of Technology and Digital Media. Noroff Education AB har förvärvat 51 procent av aktierna i Nackademin.

Noroff är en norsk utbildningskoncern specialiserade inom digitalisering. ”Nackademin och Noroff delar passionen att hjälpa verksamheter inom samtliga branscher och sektorer med deras digitala transformationsresa”, heter det i ett pressmeddelande. Genom de ingenjörsutbildningar vi erbjuder har vi också en djup förankring i vilka behov, kopplat till digitalisering, som vi ser i samhället, heter det vidare.

– Det här är en perfekt match för Nackademin i vår strävan att öka tillgängligheten och erbjuda yrkeskompetens till större delar av den svenska marknaden. Detta kommer att stärka vår position särskilt inom IT och online utbildning. Jag och min ledningsgrupp ser fram emot alla möjligheter detta samarbete ger, säger Astrid Westfeldt Corneman, VD, Nackademin

–  Vi är djupt imponerade över vad Nackademin har åstadkommit och det sätt som de säkerställer sina studenters färdigheter och kunskaper inom digital transformation. Vi delar visionen av vad vi vill åstadkomma för våra studenter och genom att slå samman våra resurser av anställda och konsulter kommer vi kunna hjälpa fler i Norge och Sverige att uppnå framgångsrika karriärer, säger Lars Erik Torjussen, CEO, Noroff Education

Det gemensamma utbudet består av både ackrediterade utbildningar och icke ackrediterade kortare kurser och tillsammans har Nackademin och Noroff cirka 7 000 studenter inom främst IT och samhällsbyggnad. Nackademin erbjuder även utbildningar inom områden som kommunikation, design, elteknik, energi och pedagogik samt vård och hälsa. Samtliga utbildningar genomförs i nära samarbete med företag från respektive bransch.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078