23948sdkhjf

Tysk flexibelspecialist upp i Walki

Finska Walki, tillverkare av flexibla förpackningar och förpackningsmaterial, fortsätter sin kraftiga tillväxt på senare år och förvärvar tyska folian GmbH.

Företaget är ett familjeägt företag och tillverkar flexibla förpackningar för ledande varumärken inom livsmedelsindustrin, s k blue chip brands. Folian GmbH är specialiserat på flexibla material som trycks med flexo och konverteras med andra värdehöjande efterbearbetningsmetoder. 2021 omsatte folian GmbH 27 miljoner euro, företaget har cirka 94 anställda och ligger i Stralsund, Tyskland.

 – Med detta förvärv fortsätter vi att implementera vår strategi att expandera vårt värdeerbjudande och stärka vår närvaro på den framstående centraleuropeiska marknaden. Med unika möjligheter som användningen av vattenbaserade tryckfärger kompletterar folian Walkis omfattande portfölj genom att erbjuda lösningar med lägre CO2-avtryck jämfört med mer konventionella alternativ, säger Leif Frilund, VD och koncernchef för Walki Group.

Han fortsätter;

– Jag vill varmt välkomna de anställda på folian att bli en del av vår multinationella organisation. Vi ser fram emot att arbeta med våra nya kollegor på folian och tillsammans gå in i nästa spännande fas av att utveckla verksamheten som en del av Walki-familjen. Vi är också glada att Stefan och Manuela Muschters, grundare och nuvarande VD, kommer att fortsätta att leda folian.

–  Vi är mycket glada över att bli en del av Walki-teamet, som vi delar samma vision med om mer hållbara förpackningslösningar och som är engagerade i vårt företags långsiktiga tillväxt. Vi tror att vi genom att kombinera vår marknadskunskap och starka kundfokus med Walkis djupa materialkunskap och FoU-kapacitet kan leverera ännu starkare fördelar till våra kunder och en framgångsrik framtid för våra anställda, säger Stefan och Manuela Muschter.

folian Gmbh kommer att bli en del av Walkis globala affärsområde Consumer Packaging. Parterna har kommit överens om att inte avslöja köpeskillingen eller villkoren för transaktionen.

Om Walki

Walki är en växande internationell koncern organiserad i tre affärsområden: Consumer Packaging, Industrial Packaging och Engineered Materials, med verksamhet i tolv olika länder, både i Europa och Asien.

Produktionsanläggningar finns i Finland, Tyskland, Belgien, Frankrike, Spanien, Storbritannien, Polen, Ryssland och Kina. Walki sysselsätter för närvarande mer än 1 600 personer och förväntar sig att försäljningsomsättningen ska överstiga 700 MEUR 2022.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095