23948sdkhjf

Bättre med mindre

Det är namnet på Metsä Boards egen förpackningstävling. Fokus för årets ”Better with less– Design Challange” är att skapa lätt återvinningsbara och resurseffektiva förpackningar som orsakar mindre avfall.

Tävlingen öppnade för bidrag redan den 1 juni i år och är öppen till den 1 december. I en nysläppt video delar jurymedlemmarna sina åsikter om cirkularitet och formgivarnas roll för att uppnå det.

Jurymedlemmen Andrew Gibbs, grundare och chefredaktör för The Dieline magazine, anser att förpackningsindustrin befinner sig i en brytpunkt där utvecklingen mot cirkularitet snabbt förändras.

83 procent yngre konsumenter har visat att de är villiga att spendera mer och att betala mer för hållbara varumärken.

Jurykollegan Jennifer Patrick, Global Director of Packaging and Branding, på Patagonia tycker att en av de mest utmanande delarna med förpackningsdesign är att försöka minimera mängden material som används.

Lyssna på alla jurymedlemmars tankar om förpackningscirkularitet: Better with Less – Design Challenge video!

Juryn kommer att belöna de tre bästa designerna av nollavfallsförpackningar med 10 000, 3 000 respektive 2 000 euro. För studentdeltagare finns ett extra pris - en praktikplats vid Metsä Boards Excellence Center i Finland.

För mer information besök: https://www.betterwithless.org/

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109