23948sdkhjf

FrontPac storsatsar – Ny Rapida från KBA

Nu investerar FrontPac i en andra tryckpress för att möta den ökade efterfrågan. Den nya Rapida 145 från KBA ska komplettera den redan befintliga KBA Rapida 162. Enligt FrontPac är man ensam om på marknaden i Skandinavien att ha två stora tryckpressar för förpackningsproduktion.

FrontPac tillverkar förpackningar av wellpapp och kartong och försörjer inte bara marknaden i Sverige. En stor del av kunderna finns i andra länder i Europa och ungefär halva volymen går på export. Detta tack vare den kunskap och kvalitetsnivå som byggts upp inom företaget och som efterfrågas ute i Europa, menar vd Martin Enocson. Nu väljer FrontPac att investera i en andra tryckpress för att möta denna ökade efterfrågan.

– Vi ser en stark efterfrågan på våra förpackningar både utifrån att de är miljövänliga i papper samt håller en hög kvalitet och bidrar därmed till att stärka våra kunders varumärke ute i butikerna. Att vi väljer göra denna investering nu signalerar att vi har hög framtidstro. Självklart påverkas vi av energipriser och eventuell brist på el i vinter men vi måste våga se förbi det och förse våra kunder med förpackningar under lång tid framöver, säger Martin.

FrontPac menar att man är marknadsledande inom offsettryckta wellförpackningar i Sverige och för länge sedan har passerat den konkurrerande, andra stora tillverkaren på marknaden. Ett medvetet investeringsprogram under många år har gjort att verksamheten idag står stark, även under både pandemi och andra oroligheter, klargör Martin.

– Den senaste investeringen i nämnda investeringsprogram är en KBA Rapida 145, en tryckpress som kan trycka med sex färger plus lack vilket är optimalt för förpackningar som ofta har en eller två så kallade spotfärger. Tryckpressen kompletterar den redan befintliga KBA 162, en tryckpress som också har sex färger, i en för övrigt väl utrustad maskinpark med bland annat två wellpappmaskiner, säger Martin.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Etikettinspektören lanseras lagom till mässan
2,5 miljoner ton förpackningar till återvinning senaste fem åren
Superhala filmen förhindrar skador i transporten
Marknaden redo för EU:s förpackningsförordning menar TMR
Debatt: Sverige har ett av världens mest välutvecklade pantsystem
Konsekvensanalys saknas när nya krav ska uppfyllas! Hallå där, Filip Ekander!
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Plastforum SE
Recycling

Sänd till en kollega

0.109