23948sdkhjf

Ny teknik för dekor från PulPac

Svenska PulPac som utvecklar teknik för torrformning av fiberförpackningar har i samarbete med tre utländska företag utarbetat en teknik att inkorporera etiketter direkt i formingsprocessen. Tekniken kallas Molded Fiber Labeling, MFL, och kan jämföras med IML, In Mould Labeling, vid tillverkning av plastförpackningar.

PulPac är ett teknikutvecklingsföretag som baserat på patent licensierar ut sin tillverkningsteknik till företag som vill tillverkar fiberbaserade produkter genom PulPacs torrformningsprocess. Den sedan tidigare licenstagaren Hébert Group håller tillsammans med MCC Verstraete, Pagès Group och PulPac på att kommersialisera en metod för MFL-märkning av torrformade fiberprodukter och på detta sätt skaffa sig ett försprång inom hållbara fiberbaserade förpackningar med högkvalitativ dekor.

Hébert Group sätter upp produktion med PulPac Modula för att förse företagets viktigaste kunder, FMCG-varumärken, med torrformade fiberprodukter. Hébert Group är en tidig adapter av IML och utvecklar nu en liknande teknik, MFL, för torrformade fiberprodukter tillsammans med PulPac, MCC Verstraete och Pagès Group för att få ut det banbrytande konceptet på marknaden.

MFL ger maximal bildkvalitet och exakt tryck med grafik som är lätt att modifiera på förpackningar i ett enda material. De limfria MFL-etiketterna som används för torrformade fibrer är fiberbaserade, helt återvinningsbara vilket säkerställer att den slutliga MFL-förpackningen är helt kompatibel med pappersåtervinningsströmmen och biologiskt nedbrytbar. Etiketten smälts samman med produkten in-line när den formas.

Julien Hébert, teknisk och försäljningsdirektör, Hébert Group säger

– Vi tror starkt på Dry Moulded Fiber som den framtida lösningen för fiberbaserade förpackningar. Efter att ha arbetat med IML i mer än 35 år har vi kontinuerligt förbättrat tekniken. Att kombinera det med Dry Moulded Fiber var självklart. Resultaten vi har uppnått tillsammans i labbet är mycket lovande och våra respektive team ser fram emot att få ut denna ”game changer” på marknaden.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.175