23948sdkhjf

Nytt material för försändelser i e-handeln

Walki lanserar WalkiFibre Wrap, ett papper för förpackning av e-handelsprodukter och andra icke-livsmedelsprodukter som inte kräver höga barriäregenskaper.

WalkiFibre är till skillnad från andra traditionella pappersbaserade förpackningslösningar inte belagd med polyeten (PE), men är ändå värmeförseglingsbart.

– WalkiFibre Wrap levererar styrka och tätningsegenskaper för produkter som hushållsartiklar, leksaker och spel. Genom att vara värmeförseglingsbart behövs heller inte lim, till skillnad från många andra pappersbaserade förpackningslösningar, förklarar Bernd Gelder, affärsutvecklingschef för industriförpackningar.

– Dessutom är en annan stor fördel med värmeförseglingsbara papperslösningar att de tillåter tillverkare att använda samma utrustning som används för att försegla plast, tillägger Gelder.

Alla kvaliteter av Walki Fibre Wrap är också tryckbara.

– Vi kan erbjuda ett basmaterial med värmeförseglingsegenskaper på baksidan och högkvalitativt flexotryck på framsidan. Det finns inget behov av att använda en separat tryckleverantör eftersom vi kan leverera det slutliga förpackningsmaterialet i rullar.

WalkiFibre Wrap är tillgänglig på blekta eller oblekta papper, från 50 till 90 g/m2. Det finns även på Paptic, ett biobaserat, återvinningsbart och återanvändbart förpackningsmaterial med enastående haptik som är speciellt lämpad för lyxapplikationer.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Innovativa och hållbara lösningar i montern
Livsmedelsfilm redo att återvinnas
Nestlé tar nästa hållbara steg kring Zoégas kaffeförpackningar
Snabbt skifte från plast kan ge ökad materialförbrukning! Hallå där, Annica Eldh!
Nu är maskinen igång
Etikettinspektören lanseras lagom till mässan
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Plastforum SE
Recycling

Sänd till en kollega

0.172