23948sdkhjf

Förvänta dig mer!

Resursbevarande, effektivitet, säkerhet – det är de ämnen som Schütz fokuserar på under årets Scanpack. Under mottot "Förvänta dig mer" presenterar företaget banbrytande nya produkter för förpackningsindustrin.

I montern presenterar Schütz bland annat sin ekologiska produktserie Green Layer. Förpackningsspecialisten presenterar också Ecobulk SX-D, den första kombinations-IBC med FM Global-godkännande, och Ecobulk MX 560, en multitalang för mindre fyllnadskvantiteter.

Ecobulk MX 560 med sin platta form möjliggör optimal användning av tillgängligt förvarings- och transportutrymme. IBC:n med en nominell volym på 560 liter har utvecklats utifrån det globalt framgångsrika intervallet som mäter 1 200 x 1 000 millimeter, är fullt kompatibel med alla andra IBC:er i MX-linjen från Schütz och visar därför också sina styrkor med blandade belastningar.

IBC:n möjliggör flexibel hantering och är idealisk för mindre påfyllningskvantiteter. Vid behov kan Schütz även utrusta Ecobulk MX 560 med en EVOH-permeationsbarriär, som skyddar både den fyllda produkten i behållaren och miljön från miljöföroreningar.

Säker förpackning för farligt gods. Som ytterligare en höjdpunkt presenterar Schütz Ecobulk SX-D. Brandfarliga eller mycket brandfarliga vätskor kan packas säkert i IBC:n. Kvalitetsstämpeln från FM Global Group bekräftar prestanda hos IBC som säker förpackning för känsliga fyllningsprodukter.

Med sitt stängda, brandsäkra skal som en förlängning av den klassiska nätkorgen, uppfyller Ecobulk SX-D de högsta säkerhetsstandarderna. Denna mantel är svetsad till den integrerade droppbrickan och blir därmed en egen förseglad behållare runt behållarens inre blåsa.

Den dubbelväggiga konstruktionen fungerar som ytterligare läckageskydd och förhindrar att känsliga vätskor tränger ut i miljön även under extrema förhållanden, som de som råder i händelse av brand.

Spara resurser med Green Layer-sortimentet. Dessutom kommer Schütz att presentera IBC och trummor från produktserien Green Layer. På så sätt stödjer förpackningsspecialisten sina kunder i att minimera deras CO 2-avtryck och ger därmed ett viktigt bidrag till att nå globala och interna klimatmål.

Med de modernaste 3- eller 6-lagers extruderingssystem för formblåsning använder Schütz högkvalitativt, naturligt färgat återvinningsmaterial med en andel på 30 % i produktionen av IBC:s innerbehållare och fatkropp. Återvinningen rinner helt in i mellanskiktet, så att fyllningsprodukten och förpackningsmiljön endast kommer i direkt kontakt med nytt material.

Intresserade kan få mer information om de nya produkterna från Schütz i montern på Scanpack. Alla produkter visas och demonstreras på plats som utställningar.

Monter C02:44

Artikeln är en del av vårt tema om SCANPACK 2022.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096