23948sdkhjf

Flaskor för framtida miljökrav

Med ett brett utbud av prefomar och flaskor i olika vikter erbjuder Petainer preformar för dryckes-, hushålls- och flytande livsmedelsmarknader. Förutom ett standardsortiment av blåsta flaskor kan expertteamet av forskare och ingenjörer skapa skräddarsydda lösningar för alla marknader.

Petainers produktionsanläggning ligger i hjärtat av Sverige med närheten till nordiska grannländer samt norra Europa. Jack Denley är Marketing Manager på Petainer;

– Fördelarna med vårt läge är att vi kan erbjuda lokal support, snabba leveranstider samt lägre transportkostnader som också innebär ett lägre CO2 avtryck. Petainer strävar efter att producera alla produkter på ett hållbart sätt och arbeta för att minska CO2-utsläppen i alla led. Som CDP-reporter och Ecovadis Platinum-anläggning har Petainer Lidköping nyligen blivit ett koldioxidneutralt företag. Eftersom Petainer fortsätter att minska sina egna utsläpp, utgör det grunden för trovärdiga koldioxidminskningsstrategier som våra kunder tar del av, säger Jack Denley.

Petainer kan tillverka upp till 100 procent rPET-flaskor och preforms. Fördelarna med rPET är mindre energiförbrukning, mindre nytillverkad plast, lägre koldioxidavtryck samtidigt som det inte påverkar de fysikaliska egenskaperna (upp till 50 procent rPET).

– Förbered er på kommande EU-lagstiftning om minst 25 procent återvunnet innehåll till 2025 med Petainer redan idag. På Petainer i Lidköping har vi en formsprutningskapacitet på 2 miljarder enheter årligen och en formblåsningskapacitet på över 260 miljoner. Kvalitetsledningssystem i enlighet med ISO 9001 och certifierade av LRQA, säger Jack Denley.

Monter F01:36

Artikeln är en del av vårt tema om SCANPACK 2022.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109