23948sdkhjf

Äntligen – dags för Scanpack!

Tre års väntan blev fyra, men nu är den över. Scanpack är tillbaka! Norra Europas största mässa för förpackningsindustrin på Svenska Mässan i Göteborg befäster sin position. Här väntar 400 utställare från 20 länder. Och ett digert seminarieprogram för nya kunskaper och inspiration. Du har helt enkelt inte råd att missa Scanpack 2020 den 4-7 oktober.

Det går inte att ta miste på glädjen hos förpackningsbranschen att Scanpack åter slår upp portarna och att det kan göras affärer på mässor igen. Pandemin är över och det andas optimism om tillväxt, hoten i omvärlden till trots.

– Det är viktigare än någonsin att besöka Scanpack för att se vad som har hänt i branschen sedan sist. Vilka nyheter och lösningar som finns. Som inköpare eller produktansvarig finns det inga ursäkter att inte besöka mässan. Det handlar om att hänga med och hålla sig uppdaterad, säger Mikael Wennerberg på Konica Minolta, en av mässans utställare.

Scanpack finns som vanligt i två plan, även om det översta planet i år på grund av andra aktiviteter på Svenska Mässan är något mindre till ytan. För den som inte nöjer sig med att besöka utställare finns som vanligt ett digert program med föredrag. Eller vad sägs om fyra olika scener, alla med sin egen speciella inriktning.

  • Superbrandscenen för verksamhetsnära frågor
  • Techscenen för teknikutveckling och digitalisering
  • Scanpack Pioneers för innovation och affärsutveckling
  • Scanpack Summit för visionära och strategiska frågor (kräver särskild biljett)

Packmarknaden är som branschens informationsnav och mötesarrangör involverad i seminarieprogrammet för besökare. På Superbrandscenen inleder Packmarknadens Chefredaktör Marcus Petersson mässans första dag med att intervjua Tetra Paks vd i Nordeuropa Alex Henriksen. Missa inte detta unika tillfälle att höra hur det globalt ledande förpackningsföretaget tacklar dagens och morgondagens utmaningar inom bland annat hållbarhet och förpackningslagstiftning.

Intervjun hålls på engelska med start kl 11.00.  Alex Henriksen kommer också att delta i programmet på Scanpack Summit under eftermiddagen. På Superbrandscenen kommer också Per-Stefan Gersbro, Packmarknadens mångårige samarbetspartner att leda panelsamtal under rubriken ”Scanpack talks”. Varje dag under mässans fyra dagar hålls ett Scanpack Talks där de utmaningar som hela branschen just nu står inför diskuteras.

Andra spännande event är Packmarknadens lunchseminarier PACK@lunch. På Scanpack håller Packmarknaden två PACK@lunch efter det väletablerade konceptet: först lunch och sedan samtal.

Värdar för PACK@lunch på Scanpack är Visutech (onsdag) och Graphic Packaging (torsdag). Där diskuteras aktuella trender inom värdföretegans verksamhetsområden. För lunch och garanterad plats krävs anmälan på packatlunch.se.

Vid sidan om programmet på de ”fria” scenerna arrangeras Scanpack Summit den första mässdagen, tisdag den 4 oktober. En betalkonferens med framstående talare från när och fjärran med bäring på utvecklingen för förpackningar och förpackningsindustrin.

Konferensen hålls på engelska och vänder sig till ledande beslutsfattare inom alla samhällsinstitutioner näringsliv, politik, forskning, offentliga organisationer och myndigheter.

Anmälan till Scanpack Summit görs på mässans hemsida: scanpack.se. Där hittar ni också fullständigt program till de olika scenerna.

Anna-Lena Friberg, affärsansvarig för Scanpack, ser fram emot att äntligen få öppna dörrarna till Scanpack imorgon.

– Vi upplever ett stort sug bland både utställare och besökare, många ser jättemycket fram emot det här. Årets mässa har en ovanlig bredd: vi speglar hela värdekedjan från råvara till färdig produkt och visar förpackningens roll för cirkulära kretslopp, återvinning och hållbar utveckling, säger Anna Lena Friberg, affärsansvarig på Scanpack.

Passa också på att hälsa på hos oss på Packmarknaden. Vi är så klart på plats för att fånga upp nyheter i branschen. Tipsa oss om nyheter eller bara stanna till och prata förpackningar med oss. Vi finns i monter B06:61. Välkomna!

För fullständiga scenprogram se scanpack.se

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126