23948sdkhjf

Ny i Emballators ledning

Maria Backlund blir ny Head of Marketing and Sales Excellence på Emballator. Hon börjar i januari samtidigt som huvudkontoret flyttar till Ulricehamn.

Maria Backlund har lång erfarenhet från sälj och marknadsföring med en lång och framgångsrik karriär inom Parker Hannifin. Där har hon haft befattningar som produktspecialist, säljstödsledare och marknadschef. Innan hon började på Parker Hannifin 2002 arbetade hon för Teleflex Automotive (idag CJ Automotive) som utvecklingsingenjör och försäljningsingenjör.

Hon har en kandidatexamen i innovationsteknik vid Högskolan i Halmstad och kommer senast från en roll som gruppförsäljningsledare/försäljningschef på Parker Hannifins nordiska säljbolag.

– Maria är en senior ledare med hög energinivå och hon har ett genuint intresse för människor och tror på tillit och motivation för att nå bättre resultat. Hennes karriär på Parker Hannifin har utrustat henne med en fantastisk försäljnings- och marknadsföringsverktygslåda och hon är van vid att arbeta i en högpresterande, internationell koncern som servar stora B2B-kunder, säger Anders Davidsson, tillförordnad VD Emballator, styrelseordförande i Emballator och VD Herenco Holding.

I den nya rollen på Emballator kommer hon att arbeta nära alla Emballator-bolag för att förbättra varumärket, marknadsföringsaktiviteter och säljresultat över hela koncernen. Maria blir en del av Emballators huvudkontor, som i samband med att Emballators nya vd Kent Viitanen börjar i januari 2023, flyttar till Ulricehamn.

– För mig är lagarbete och tvärfunktionellt samarbete viktigt för att lyckas. Jag ser verkligen fram emot att lära känna teamet, verksamheten och utveckla Emballator vidare, säger Maria Backlund.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078