23948sdkhjf

Smältlim med bioråvara

För första gången kommer limtillverkaren Jowat att visa upp sin omfattande produktportfölj för hållbara förpackningsprocesser på Scanpack.

De kraftfulla, moderna smältlimmen imponerar med högt biobaserat innehåll, optimerad energieffektivitet, formuleringar med låg MOAH och mycket ren bearbetning.

Hållbara processer måste uppfylla ett brett spektrum av krav. Därför Jowats Green Adhesives-serie formulerad med särskilt energieffektiva, processoptimerade och livsmedelssäkra bindningslösningar utöver att det innehåller höga andelar biobaserade råvaror.

Rena bearbetningsegenskaper, såsom låg strängning, spelar en stor roll och är ett grundläggande krav i utvecklingen av Jowat-lim. Detta minskar avsevärt rengöring och underhållsarbete, förhindrar limavfall och underlättar effektivare processer.

Jowatherm GROW:s kraftfulla biobaserade smältlimserier använder tallhartser som råmaterialbas. Förutom att ha ett biobaserat innehåll på mer än 30 procent är Jowatherm GROW 853.20 mycket resursvänlig och kan bearbetas vid temperaturer från 120°C. I kombination med den mycket rena limavskärningen vid munstycket, hjälper det därmed till att förhindra nedsmutsning av maskindelar och förpackningar.

En ännu högre andel av över 50 procent biobaserade råvaror finns i Jowatherm GROW 853.22, ett lim med mycket brett utbud av vidhäftning för pålitlig limning av svåra ytor. Den höga flexibiliteten vid låga temperaturer gör detta lim till en attraktiv partner i djupfrysning applikationer.

Dessa och många andra lim finns att närmare studera hos Jowat. Jowat övertygar kunderna inte bara med sin omfattande och kraftfulla limportfölj, men också på grund av en imponerande service och stöd i alla produkt- och processrelaterade frågor. Upptäck alla fördelar i ett samtal med experterna från Jowat Scandinavia AB på Scanpack i Göteborg. Monter B02:41

Artikeln är en del av vårt tema om SCANPACK 2022.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094