23948sdkhjf

Nytt limhuvud för smältlim

Volta är Robatechs nya limhuvud för exakt punkt- och strängapplicering av lim vid höga hastigheter. Volta har en underhållsvänlig och robust design som levererar pålitlig och stabil limapplicering med hög kvalitet under minst 1 miljard driftcykler.

Volta lanseras nu i september och har visats på såväl Fachpack i Nürnberg som PPMA i Birmingham. Nästa vecka kan den ses i Robatechs monter  B07:72 på Scanpack, 4-7 oktober.

Volta har knappt några slitdelar och med skyddsklass IP55 är Volta skyddad mot yttre påverkan som pappersdamm eller strålvatten. Limhuvudet riktar sig särskilt till förpackningsindustrins tuffa miljöer såväl som livsmedels- eller läkemedelsindustrin.

Jämfört med det pneumatiska limhuvudet SX Diamond förbrukar Volta, elektriskt jetstrålehuvud, 60 procent mindre energi. Eftersom Volta inte kräver tryckluft är såväl drifts- som underhållskostnader, betydligt lägre.

Tack vare elektrisk drivning är Volta snabb och precis - med en omkopplingsfrekvens på 200 Hz är den lämplig för smältlimssömmar. Detta ger limbesparingar på upp till 40 %.

Monter: B07:72

Artikeln är en del av vårt tema om SCANPACK 2022.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078