23948sdkhjf

"Scanpack träffar uppdämt investeringsbehov"

Välkomna till ett extra tjockt nummer av Packmarknaden. Det är som ni ser, framförallt tillägnat alla som ska besöka Scanpack den 4-7 oktober. När ni läser detta är det bara en vecka kvar till Scanpack.

Som branschen har väntat och längtat efter den ett år uppskjutna mässan. Det var fyra år sedan sist. Mycket har hänt sedan dess. En pandemi kom emellan, ett krig har brutit ut i Europa och drottning Elisabeth den II har gått ur tiden, och i Sverige har vi fått en ny borgerlig regering.

Vad kan man då förvänta sig av Scanpack 2022? Vad kommer att prägla mässan? Finns det en tro på framtiden i industrin trots stigande räntor och skyhöga elpriser? Jag har varit på några Scanpack som redaktör för Packmarknaden genom åren. Jag minns alla som festliga och fartfyllda. Alla utom en. Det var Scanpack 2009. Stämningen var allt annat än fartfylld och festlig.

”Branschen har som få andra industrier haft en positiv utveckling under pandemin.”

Det var som om någon stannat tiden. Ängsliga blickar spreds mellan utställare. Kundernas besök i montrarna var korta och ofta inte särskilt muntra. Den situationen har vi inte idag. Branschen har som få andra industrier haft en positiv utveckling under pandemin. Möjligtvis att det i kölvattnet av att det mesta nu har återgått till ett mer normaltillstånd kan upplevas som att konjunkturen sviktar.

Men jag bedömer att det under pandemin har byggts upp ett investeringsbehov hos många kunder som de nu inte längre kan skjuta på framtiden. Därför tror jag särskilt att utställare av maskiner och utrustningar kommer att ha välfyllda montrar och fylla på orderblocken rejält under Scanpack. Den tekniska utvecklingen har heller inte stått stilla i fyra år.

Min förhoppning är därför att Scanpack ännu en gång gör skäl för epitet Norra Europas största och bästa förpackningsmässa.

Vi ses på Scanpack!

Marcus Petersson
Chefredaktör

Artikeln är en del av vårt tema om LEDAREN.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078