23948sdkhjf

Multivac visar bredden och nyheterna

Svenska Multivac AB ställer som ledande maskinleverantör sin vana trogen ut på Scanpack den 4-7 oktober och kan välkomna besökare till en av mässans större montrar. I montern visas som vanligt ett brett urval av modeller för allt från portionering, inpackning till märkning. – Nu ser vi verkligen fram emot att äntligen kunna möta våra kunder på plats i vår monter B05:41 på Scanpack igen, säger Stefan Karlsson, försäljningschef på Multivac AB.

Multivac lägger stort fokus på förpackningen och på helhetsupplevelsen för kunden, vilket kommer att märkas på mässan.

– Vi är med under hela projektets gång, och kan ta fram unika förpackningsidéer och lösningar som passar varje kund. Vi följer projektet och samarbetar ibland även med tredjepartsleverantörer för att få fram en optimal lösning, som även kan innefatta material, säger Stefan.

Multivac har stort klimatfokus för att spara på växthusgaser och skydda miljön vid utveckling av nya förpackningar för kunderna, vilket även genomsyrar Multivacs monter.

– Vi presenterar inte bara förpackningslösningar för hållbara livsmedelsförpackningar utan har också en CO2 neutral monter i ett resursbesparande koncept där vi använder 100 procent återvinningsbart material, som dessutom är designade för att hålla under många mässor.

Multivac är en helhehetsleverantör som inte släpper kunden bara för att maskinen är installerad och driftsatt.

– Efter installation finns vi på plats för såväl akut som förebyggande service, utbildning av operatörer och teknisk personal. Genom MyMultivac kan varje kund få en helt transparent bild av maskinstatus, enkelt beställa reservdelar och planera service tillsammans med oss. Retrofitlösningar som anpassar äldre maskiner till nyare teknik Smart Services och augmented reality diskuteras på Scanpack, säger Stefan upprymt.

GMS 400.

Avseende tekniska lösningar på Scanpack kommer stort fokus att ligga på nyheter som presenterades på de stora tyska mässorna under våren, och på mindre enheter. Tillsammans med Handtmann visas en Unifiller med Multivacs djupdragare R 145.

Portioneringslösningar är sedan några år en självklar del av Multivac Group. Produktsortimentet omfattar effektiva och behovsbaserade lösningar för härdning, frysning, pressning, portionering och automatisering. GMS 400 utökar Multivacs sortiment inom nybörjarsektorn.

Lösningen har rönt ett stort intresse inom livsmedelssektorn. En huvudfunktion är den flexibla 3D-pressningen av produkten. Den perfekta utformningen av produkten ger ett jämnt tvärsnitt över hela produktens längd, och man kan praktiskt taget eliminera de första och sista ändsnitten helt.

Den kompakta portionsmaskinen kan bearbeta de flesta typer av kött och klarar en mängd olika portionsuppgifter.

Med den nya horisontella flowpackern W 500 utökar Multivac produktportföljen och erbjuder stor flexibilitet. Lösningen stödjer såväl plastfilm som pappersbaserade material för en säker och attraktiv förpackning för alla typer av livsmedel, såsom kött och korv, ost, snacks, bageriprodukter och frukt.

W 500.

Den låga materialinsatsen och enkel integration i befintliga processer är huvuddragen i denna lösning, som kompletterar det nuvarande Multivac-produktsortimentet.

– Med W 500, som med all annan utrustning, kan vi erbjuda rätt förpackningsmaterial, så att förpackningarna blir miljövänliga och återvinningsbara. W 500 har enkel drift, rengöring och underhåll samt ett attraktivt pris-prestanda-förhållande, säger Stefan.

Hanterar såväl plastfilm som pappersmaterial.

Med sin nya L 312-modell lanserar MULTIVAC en etiketteringsmaskin för transportband, som nu gör det möjligt att använda attraktiva helomslagsetiketter även för produkter med slumpmässig vikt.

Högkvalitativa kött- och fiskprodukter säljs ofta baserat på deras vikt. Produkterna ska först vägas, priset beräknas och informationen tryckas sedan på etiketten. Den nya L 312 väger, prisberäknar och trycker informationen på etiketten exakt och tillförlitligt.

En integrerad termotransferskrivare skriver ut all relevant information på etiketten, som till exempel vikt, pris, bäst före-datum och även streckkod. Utskriftslayouten kan utformas efter kundens särskilda krav. Etiketten fördelas sedan på toppen av förpackningen, innan den lindas exakt runt förpackningen som en banderoll.

L 312.

L 312 kan integreras i linjer eller användas som en fristående lösning med manuell produktinmatning. Den kan också integreras i Multivac Line Control, vilket ger maximal bekvämlighet.

– Hållbarhet är också en viktig del av denna lösning då helomslagsetikettering är materialeffektivt. Beroende på vilket etikettmaterial som används kan besparingar på upp till 70 procent uppnås på materialkostnaderna.

Helomslagsetikettering.

Som ledande tillverkare av trågförslutare är Multivacs maskinportfölj omfattande och innovativ och kännetecknas av maximal kapacitet, minimal resursförbrukning och optimalt nyttjande av tillgänglig produktionsyta. De är effektiva, flexibla, har lång livslängd och är enligt Multivac mycket ekonomiskt fördelaktiga avseende investerings- och driftkostnader.

– Med T 305 får du en helautomatisk trågförslutare, för mindre produktion och för snabba produktbyten. Verktyget kan läggas ut på 1 till 4 spår och hanterar tråg på upp till 110 mm.

T 305.

– Multivac är i egenskap av ledande tillverkare av djupdragare normsättare på marknaden. Vår maskinportfölj är helt ensam i sitt slag när det gäller storlek, effekt och funktioner. Våra kompakta djupdragningsmaskiner är mycket flexibla och kan med sin modulära konstruktion anpassas efter individuella behov.

Med R 145 har Multivac i segmentet kompakta djupdragningsförpackningsmaskiner fått en yteffektiv modell som man kan konfigurera efter önskemål. Det är en flexibel och smidig lösning som tack vare den kompakta konstruktionen och de modellspecifika utrustningsalternativen kan utformas efter kundernas behov.

Genom ett utökat utrustningsspektrumet kan man öka produktiviteten med R 145, snabbt byta format samt anpassa förpackningarnas utformning – och till och med effektivt tillverka kontur- och portionsförpackningar.

– Vi kan nog skryta med mässans godaste fika under Scanpack, säger Stefan avslutningsvis. En barista från Fogarolli ordnar utmärkt espresso och cappuccino och vi bjuder dessutom på varma kanelbullar i montern – vi har ju numera även bageriutrustning i produktportföljen.

Monter B05:41

Artikeln är en del av vårt tema om SCANPACK 2022.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063