23948sdkhjf

EdmoLift gör ett lyft

Lyftbordstillverkaren EdmoLift i Härnösand gör den största investeringen i företagets historia. För 70 miljoner kronor byggs en ny produktionsanläggning i hemstaden Härnösand.

Den nya anläggningen framtidssäkrar produktionen och säkerställer konkurrenskraften för företaget som med 100 anställda är en av Härnösands största privata arbetsgivare.

Utbyggnaden har idag kommit halvvägs och lokalerna om 1435 m² ska stå klara i början av nästa år. I anläggningen kommer att installeras en ny maskinpark i form av en automatisk lagerhantering som ska supportera en fiberlaser samt en kantbockcell. Även en mindre kantbockningsmaskin kommer in som bidrar till en mer effektiviserad produktionslinje.

– Efterfrågan på EdmoLifts produkter är stor och för att vi ska kunna fortsätta leverera våra smarta lyftlösningar och samtidigt behålla positionen som marknadsledande inom vår bransch, behöver vi öka kapaciteten och vår flexibilitet för att kunna tillmötesgå framtida behov, säger Anders Wahlqvist, vd på EdmoLift.

Under senare tid har både programvaror och programmeringen av robotar tagit stora kliv. EdmoLift har jobbat tätt tillsammans med Bystronic för att få fram en lösning anpassad till produktionen som omfattar en stor variation av produkter.

– Det känns extra roligt att få en så högt automatiserad och modern anläggning som verkligen ligger i framkant och som på ett effektivt sätt klarar av att hantera alltifrån små standarddetaljer i långa serier till stora kundanpassade detaljer i korta serier, säger Peter Englund produktionschef på EdmoLift.

EdmoLift levererar 6 500 enheter per år och 80 procent tillverkas på plats i Härnösand. Med den nya produktionsanläggningen kommer bland annat mantid per producerad enhet minska och därmed ökar produktionskapaciteten. Förutom kapacitetsökningen minskar manuella lyft vilket resulterar i en ännu bättre ergonomi för de anställda.

– Den nya anläggningen ligger i linje med EdmoLifts långsiktiga plan att växa. Ett mål om 300 MSEK i omsättning till 2025 och vi ser fram emot att få se det slutliga resultatet – en anläggning anpassad till EdmoLifts fortsatta expansion, avslutar Anders Wahlqvist.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079