23948sdkhjf

Wemo med ABB i montern

Idag är det exakt två veckor kvar till Scanpack öppnar. Missa inte att träffa Skandinaviens ledande företag inom maskinteknik för förpackningar. Wemo Automation och ABB är två av dem.

Inom Wemo finns två affärsområden, Plast & Handling. På Scanpack är det Wemo Handling som är huvudfokus där Wemo hjälper företag att automatisera palletering -avpalleteringsprocessen, allt från produkter till lådor till lådor till pall.

– På Scanpack 2022 kommer vi ställa ut med en xPacker lösning tillsammans med en Cobot från ABB. Detta för att visa att hur både en linjärlösning och 6-axlig lösning passar in beroende på processen, säger Johannes Kjellgren, CEO på Wemo Automation AB.

– Den största nyheten är nog vår nya mjukvara, Wemo Handling, som är speciellt framtagen för vårt xPacker program. Att hantera och programmera en Wemo robot skall vara lätt och det är där vi lagt fokus på i framtagandet av Wemo Handling. Att snabbt få fram optimala pallmönster efter måtten på lådorna gör att du sparar tid och får en effektiv process.

På själva produkten har Wemo gjort lite småuppdateringar på designen för att öka tillgängligheten för kunderna och göra installationen lättare.

– Med ABB’s medverkan i montern vill vi visa att beroende på processen så kan antingen en 6-axlig eller en linjär lösning vara den optimala lösningen. Linjärrobotar är inte så vanliga i denna typ av produkter, men det finns flera fördelar, menar Wemo:

  • Kräver mindre golvyta – genom att roboten hänger ovanför så frigör den mycket golvyta
  • Större räckvidd – med en linjärrobot så har du nästan oändlig räckvidd. Fungerar utmärkt från ett par pallplatser till 36 som hos Power’s distributionslager.
  • Kan sammankopplas med andra maskiner och system genom OPC-UA gränssnittet.

Möt Wemo på Scanpack!
Monter B03:40r

Artikeln är en del av vårt tema om SCANPACK 2022.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094