23948sdkhjf

Förpackningsinsamlingen på agendan

I somras kom nya regler för insamling av hushållens förpackningar. Kommunerna tar över ansvaret för insamlingen och den ska dessutom ske fastighetsnära. Vad kommer detta att innebära?

De nya reglerna och konsekvenserna av dem kommer att belysas på Recyclingdagen i Helsingborg. Sätt därför en bock i kalendern för den 20 oktober. På agendan står en rad presentationer från olika intressenter. Det handlar om vad aktörer som Naturvårdsverket, Avfall Sverige, Återvinningsindustrierna, FTI, kommunala avfallsbolag, teknikleverantörer, avfallskonsulter, högskolor och universitet har för syn på de stundande förändringarna.

Under dagen blir det också ett par paneldiskussioner och ett stort antal utställande företag kommer även att finnas på plats. Ett utmärkt tillfälle att nätverka alltså.

På eftermiddagen dagen före konferensen, alltså den 19 oktober, finns det möjlighet för konferensdeltagare att delta på ett studiebesök hos vår huvudpartner NSR och deras nya anläggning för framställning av biokol. Det blir också en presentation av  det nya kompetenscenter kring biokol som NSR uppfört som en del i sin biokolssatsning.

 En länk till konferens hemsida med mer info, program och anmälan hittar du här.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Proseal firar 25 år av framgångar
Formsprutning av glas under utveckling
Ny rysk PET-fabrik tar form
FTI avvecklas: Nytt bolag ska möta framtidens krav på producentansvar
Till kedjorna: Sälj mer förpackningsfritt
Rottneros kvartalsrapport "Turbinhaveri minskade resultatet"
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Plastforum SE
Recycling

Sänd till en kollega

0.116