23948sdkhjf

Nominerad till miljöpris

Alla känner inte till hur miljömedvetet grannlandet på andra sidan Östersjön är. Estland har starkare miljölagar än EU och den långsiktiga hållbarhetstanken genomsyrar hela landet.

Att då vara ett företag som nominerats till en utmärkelse inom området ”Sustainable Enterprise 2022” gör Estiko-Plastar (plastar.ee/sv) mycket stolta. Från 130 anmälda företag inom olika områden nominerade Enterprise Estonia tio inom denna kategori. Vinnaren utses i oktober.

Vad har Estiko-Plastar gjort för att förtjäna denna nominering? 100 procent grön energi används och på taket till fabriken finns en solenergipark. Men det mesta har skett i olika projekt med kunder.

– Det finns olika sätt att spara på jordens resurser utan att för den skull äventyra hållbarhet och säkerhet för kundernas produkter. Då de flesta av våra kunder är verksamma inom livsmedelsindustrin, ställer detta extra höga krav, säger Nique Hildeby, Sales Manager

Vad kan ni göra då?

– Att minska användningen av fossil plast är en av flera nycklar. Det kan vara så enkelt som att minimera plastens tjocklek. Att välja certifierad återvunnen och/eller biobaserad plast ger bevisbara fördelar för miljön. Att utveckla förpackningar som är förberedda för återvinning är också viktigt för framtiden.

För att analysera respektive kunds behov och möjligheter erbjuder Estiko-Plastar en ”sustainable audit” där man tillsammans med kunden går igenom dagens lösningar, för att se var det finns områden att förbättra, gällande kostnader och hållbarhet. Besök Estiko-Plastar på Scanpack så berättar de mer.
Monter B00:16

Artikeln är en del av vårt tema om SCANPACK 2022.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125