23948sdkhjf

Ny hybridrobot från Yaskawa

Yaskawa presenterar en ny robot (cobot) för samarbete och palletering.

Med nyttolast på 30 kilo kan samarbetsroboten ta över tunga och monotona arbetsuppgifter som att plocka från pall (palletering och avpalletering). Tack vare robotens långa räckvidd når den över hela pallens yta och upp till två meter staplad höjd.

Eftersom den jobbar i ett säkert samarbetsläge kan den placeras på en begränsad yta och utan avgränsande staket. Där kan den arbeta opåverkad av yttre faktorer, som passerande personer eller gaffeltruckar.

– Men liksom våra andra robotar i HC-serien är det här en hybridrobot som kan växla mellan ett säkert läge för samarbete och att jobba som en traditionell industrirobot. Genom att till exempel lägga till laserskanner kan man skapa stor flexibilitet i hur och när man utnyttjar dessa båda möjligheter, förklarar Niklas Richardsson säljchef för Yaskawa Nordic.

Programvaran ”Smart Pattern” guidar operatören genom de individuella stegen för att skapa rätt palleteringsmönster. Med några referenspunkter och mönsterinformation skapas robotjobbet som enkelt kan redigeras i guiden. För professionella användare finns alla avancerade funktioner och den omfattande PalletSolver-mjukvaran tillgängliga i ”Teach box” programmeringsenhet.

 

Tekniska data

– 30 kg hanteringsvikt

– 1700 mm räckvidd

– IP67 skyddsklass

Artikeln är en del av vårt tema om TEKNIK.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078