23948sdkhjf

Boka er plats på Pack & Plast!

Scanpack är över och en viss tomhet infinner sig. Vad har vi nu att se fram emot? Pack & Plast den 10 november så klart! Packmarknadens årliga konferens på Slagthuset i Malmö har ett vassare startfält än någonsin.

Pack & Plast har blivit mötesplatsen för beslutsfattare från företag, myndigheter och organisationer i förpackningens värdekedja och då särskilt plastförpackningar. Det är ingen hemlighet att plast i våra förpackningar är satt under lupp och nagelfars från alla håll, inte minst konsumentledet.

På Pack & Plast förs insiktsfulla resonemang om plastens betydelse för en fungerande livsmedelsförsörjning och vad som kan göras för att ersätta dagens plastförpackningar med lösningar som är fossilfria och återvinningsbara.

Till årets konferens är startfältet vassare än någonsin. I återvinningsfrågan har vi avgörande aktörer för hur vi ska lyckas i Sverige; Svensk Plaståtervinning och FTI AB. Även Returpack deltar i år. Nästa år breddas panten till fler plastförpackningar.

Detta tillsammans med industriföretag som Borealis, vilka planerar kemisk återvinning av besvärliga plaster vid sin krackningsanläggning i Stenungssund. Varumärkesägare som Skånemejerier, Orkla Foods och COOP, som söker hållbara lösningar som möter konsumenternas uppfattning om förpackningar. Naturvårdsverket som är exekutör för regeringens miljöpolitik och även har förstahandsinformation om nya regelinitiativ på förpackningsområdet.

Dessa och många fler betydelsefulla aktörer i plastförpackningarnas värdecykel får ni chansen att lyssna och ställa frågor till på årets Pack & Plast.

Moderator Per-Stefan Gersbro kommer som vanligt att lotsa oss genom dagen. Till konferensen hör också en företagsutställning med flera av de ledande företagen och organisationerna på förpackningsområdet.

– Det är stora förväntningar på morgondagens förpackningar. Vi befinner oss dessutom i en turbulent period med miljömässiga utmaningar parallellt med energi- och råvarukostnader som rusar, leveransproblem, ett krig i Ukraina och högst troligt en recession i antågande. Behovet av flexibilitet och har nog aldrig varit större, liksom behovet av samtal och samverkan. Vårt program ska förhoppningsvis ge både kunskap och inspiration att möta utmaningarna, säger Per-Stefan Gersbro   

Förvissa er om en intressant fortsättning på hösten och anmäl er redan idag till Pack & Plast på Slagthuset i Malmö, den 10 november. Ta mig till program och Anmälan!

Källa: Pack & Plast

Se mer om eventet

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.171