23948sdkhjf

Kyckling på en fredag?  

Sugen på kyckling med miljötänk? Spana då in Bosarps gårdars nya delikatesser i kyldisken. Såväl innehåll som förpackning lever upp till högt ställda krav på hållbarhet.

Bosarps gårdar är ett ekologiskt kycklingvarumärke. Två nya produkter – kycklinginnerfilé och kycklingbröstfilé – lanseras nu, framställda av frigående utomhuskyckling.

Kycklingen från Bosarps gårdar kommer från åtta familjedrivna gårdar runt om i Sverige, där samtliga driver ett helt ekologiskt och KRAV-certifierat lantbruk. Med passion och omsorg för djur, natur och människor driver uppfödarna sina gårdar. Samtliga strävar efter god hållbarhet och djurhållning och kycklingen är helt fri från antibiotika och tillsatser

– Vi ser att allt fler väljer att handla hållbart med stort fokus på ekologiska varor. Med tanke på hur konsumtionen ser ut känns det fantastiskt att bredda vårt sortiment med ytterligare ekologiska produkter från Bosarps gårdar som erbjuder högsta kvalitét, säger Richard Alpklint, senior produktchef på Kronfågel.

För förpackningen har Bosarp valt att satsa på helt nya förpackningar som består av 63% mindre plast jämfört med tidigare. Förklaringen är att de bytt ut det tidigare plasttråget till ett papptråg med brunt papper, något som görs för att möta företagets högt ställda klimatmål.

Bosarps nya produkter går att hitta i livsmedelsbutiker från och med vecka 36 och har ett ca pris på 330-340 kr/kg. Etiketten på förpackningen visar vilken gård som produkten kommer från.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Proseal firar 25 år av framgångar
Formsprutning av glas under utveckling
Ny rysk PET-fabrik tar form
FTI avvecklas: Nytt bolag ska möta framtidens krav på producentansvar
Till kedjorna: Sälj mer förpackningsfritt
Rottneros kvartalsrapport "Turbinhaveri minskade resultatet"
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Plastforum SE
Recycling

Sänd till en kollega

0.129