23948sdkhjf

Trioworld förvärvar engelskt bolag

Trioworld Group förvärvar det brittiska företaget Quality Films LTD (Quality Films), en aktör inom sträckfilm för lastsäkerhet.  Företaget har en stark marknadsposition i Storbritannien och kunder inom distribution, dryck- och livsmedelsproduktion och andra industriella förpackningar.

Quality Films har en omsättning på 14 MEUR och plus 35 anställda. Huvudkontor och produktion ligger i Wolverhampton. Säljare är en grupp privata ägare bestående av Matthew Nicholson med familj och Sonia Griffiths.

– Trioworld är mycket glada över att välkomna Quality Films till Trioworld-koncernen. Quality Films är en mycket stark aktör på den brittiska marknaden och har visat en stark utveckling under de senaste åren, vilket bidrar till säkrare godstransporter på de brittiska vägarna. Företaget är välinvesterat och ledningen fokuserar på att stärka sitt erbjudande med cirkulära lösningar, vilket ligger i linje med Trioworlds ambition att vara den ledande aktören på marknaden för cirkulära sträckfilmslösningar för lastsäkerhet, säger Per Holtstrand, divisionschef för Sträckfilmsdivisionen, i Trioworld-koncernen, och fortsätter;

– Med våra gemensamma styrkor kommer vi att fortsätta att utvecklas på den brittiska marknaden med fokus på hållbara högkvalitativa lösningar för lastsäkerhet.

Matthew Nicholson, VD på Quality Films, kommenterar;

– Vi ser Trioworld som en mycket bra ägare och partner i utvecklingen av att ta vår verksamhet till nästa nivå. Båda parter har stor kunskap om produkter av högsta kvalitet, nära kundservice och cirkulära lösningar på marknaden. Tillsammans kommer vi att kunna skapa mervärde för våra kunder.

Andreas Malmberg, VD för Trioworld Group, säger i en kommentar;

– Jag är mycket glad att Quality Films ansluter sig till vår resa för att utveckla det bästa cirkulära erbjudandet på marknaden för återvunnen plast. Quality Films innovativa produkter och kundsupport i Storbritannien ger en fantastisk plattform för ökad tillväxt.

Affären är inte föremål för några specifika regulatoriska krav och godkännanden. Trioworld Group kommer efter transaktionen att äga 100 % av aktierna.

Trioworld med huvudkontor i Smålandsstenar är Europas ledande plastfilmstillverkare. Företaget grundades 1965 och ägs sedan 2018 Altor Fund IV, ett av Nordens ledande Private Equity-företag.

Trioworld har en omsättning på 750 miljoner EURO och cirka 1 550 anställda. Utöver Sverige sker produktion i Danmark, Nederländerna, Frankrike och Storbritannien och produkterna säljs på den globala marknaden.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Proseal firar 25 år av framgångar
Formsprutning av glas under utveckling
Ny rysk PET-fabrik tar form
FTI avvecklas: Nytt bolag ska möta framtidens krav på producentansvar
Till kedjorna: Sälj mer förpackningsfritt
Rottneros kvartalsrapport "Turbinhaveri minskade resultatet"
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Plastforum SE
Recycling

Sänd till en kollega

0.11