23948sdkhjf

Ny koncernchef för Emballator

Kent Viitanen har utsetts till ny vd och koncernchef i Emballator. Kent Viitanen kommer närmast från SKF där han har haft en lång och framgångsrik karriär.

Kent Viitanen ska leda Emballators expansion mot en betydligt större och mer internationell koncern inom förpackningssektorn med fortsatt starkt fokus på hållbarhet och innovation, skriver företaget i sitt pressmeddelande.

Kent studerade på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet och började sedan arbeta för SKF i olika roller inom controlling och finans. Han fortsatte med att driva fabriker och bolag i Österrike, Italien och Tyskland.

Han ledde senare divisionen Renewable Energy (med stora, internationella kunder, t.ex. Vestas) och blev medlem i SKF Group Senior Management Team. Sedan 2017 har han varit ansvarig för Global Bearing Operations och 2022 utsågs han till president för EMEA.

Med start i januari 2023 kommer han att ta rollen som koncernchef för Emballator.

– Jag är taggad inför att ge mig ut på den här resan med Emballator och jag ser verkligen fram emot att lära känna teamet och verksamheten, säger Kent Viitanen och fortsätter:

– Jag gillar verkligen de ambitiösa tillväxtplanerna och koncernens värderingar.

För Herenco, ägaren till Emballator, är rekryteringen av en högkvalitativ vd ett viktigt steg mot att nå förpackningskoncernens ambitiösa tillväxtmål. Anders Davidsson, vd för Herenco Holding sedan mars 2022 och styrelseordförande i Emballator, är mycket nöjd med rekryteringen av Kent Viitanen.

– Kent har ett stort intresse för människor och är en mycket omtyckt ledare. Han är nyfiken, ansvarsfull och en hårt arbetande person med ett starkt tillväxtfokus. Samtidigt är han ödmjuk, social och jordnära vilket passar bra med kulturen inom Emballator och Herenco, säger Anders Davidsson.

I samband med rekryteringen av Kent Viitanen har det beslutats att huvudkontoret för Emballator kommer att placeras i Ulricehamn, i anslutning till den produktionsanläggningen i koncernen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Proseal firar 25 år av framgångar
Formsprutning av glas under utveckling
Ny rysk PET-fabrik tar form
FTI avvecklas: Nytt bolag ska möta framtidens krav på producentansvar
Till kedjorna: Sälj mer förpackningsfritt
Rottneros kvartalsrapport "Turbinhaveri minskade resultatet"
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Plastforum SE
Recycling

Sänd till en kollega

0.141