23948sdkhjf

Konica Minolta – förpackningar on demand

Konica Minolta är en av utställarna på årets Scanpack. På Scanpack kommer Konica Minolta bland annat visa upp sin förpackningsmaskin PKG-675i som printar on demand och minimerar kostnader och materialåtgång.

Konica Minolta är av världens ledande tillverkare maskiner för kontorsprint. Det kanske färre känner till är att man de senaste åren blivit framgångsrik även inom professionell och industriell produktion av grafiska produkter, inte minst för etiketter och förpackningar.

Mikael Wennerberg har jobbat i den grafiska branschen i 35 år och är sedan 2016 Nordic Product Manager & Sales Specialist Industrial Printing på Konica Minolta. Vid sin sida på Scanpack har han Carina Allfors, Nordic Marketing Lead Production Printing & Industrial Printing, med över 20 års erfarenhet på marknadssidan inom grafisk industri.

– Industrial printing är ett stort tillväxtområde inom Konica Minolta. Vi erbjuder produktionsmaskiner för etiketter, men också förpackningar i allt från mycket tunna substrat till kartong, som med högsta kvalitet och effektivitet bidrar till att öka produkternas synlighet i butiksmiljö, säger Mikael.

På Scanpack kommer Konica Minolta bland annat visa upp sin storformatskrivare PKG-675i som printar on demand.

– Maskinen är en bra instegsmaskin i förpackningsproduktion. Det är en lösning för digital produktion i mindre upplagor. Du får ut en färdig box på bara några sekunder. Många vill kunna möta kundernas behov av små upplagor med snabb leverans. Här är denna maskin perfekt, säger Carina.

– Maskinen kan hantera kartongark upp till 1200 millimeter breda. Du kan även mata in förstansad kartong. Det innebär att användaren kan ha ett lager med förstansade kartonger och mycket snabbt producera tryckta förpackningar, säger Mikael.

– Om man väljer hög upplösning trycker printern 9 meter i minuten. Vid lägre upplösning trycker den det dubbla. Den effektiviteten gör en kund rustad för att i sin tur svara på behoven hos sina kunder, säger Carina.

 On demand innebär även mindre spill.

– Det finns en stor efterfrågan på maskiner som är tillgängliga och passar för att köra mindre serier. Analoga maskiner innebär mycket spill och dessutom en hög kostnad. Där fyller vi ett viktigt behov, säger Mikael.

På Scanpack har man sällskap av sin partner Plockmatic International som erbjuder skärbordslösingar och prisvärda instegsmodeller. Tillsammans kan de erbjuda kostnadseffektiva lösningar som innebär mindre materialåtgång.

– Det är viktigt att besöka Scanpack för att se vad som händer i branschen. Vilka nyheter och lösningar finns. Som inköpare eller produktansvarig finns det inga ursäkter att inte besöka mässan. Det handlar om att hänga med och hålla sig uppdaterad, säger Mikael.

Källa: Scanpack 2022

Artikeln är en del av vårt tema om SCANPACK 2022.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141