23948sdkhjf

Scanpack närmar sig med stormsteg

Uppladdningen för årets stora förpackningsmässa i Norden, Scanpack 2022, har börjat. Programmen till alla scener ligger nu uppe och antalet utställare är uppe i nära 400 från 20 länder. Det blir en fest för alla förpackningsälskare som inte har haft möjligheten att ses på mässa sedan pandemin bröt ut.

Nu är det snart inte mer än en månad kvar till Scanpack. Den 4-7 oktober slås portarna upp till den ett år försenade mässan. Allt är riggat för en festlig återförening mellan köpare och säljare och för branschen som helhet pågår ett digert konferensprogram på flera scener under mässdagarna.

På Scanpack finns fyra scener med olika inriktning.

  • Superbrandscenen för verksamhetsnära frågor
  • Techscenen för teknikutveckling och digitalisering
  • Scanpack Pioneers för innovation och affärsutveckling
  • Scanpack Summit för visionära och strategiska frågor (kräver särskild biljett)

Packmarknaden är som branschens informationsnav naturligtvis involverad i mässans program för besökare. Tetra Paks vd i Norra Europa Alex Henriksen intervjuas av Chefredaktör Marcus Petersson på Superbrandscenen mässans första dag. Start kl 11.00. Missa inte det!

Andra godbitar på Superbrandscenen första dagen är Sofia Erixson, Packaging manger, ICA Sverige, som talar om dagligvarukedjans förpackningsstrategi. Packmarknadens mångårige samarbetspartner Per-Stefan Gersbro leder ett flertal intervjuer och paneldiskussioner under mässan under rubriken Scanpack talks. Han leder också Packmarknadens lunchseminarier PACK@lunch på mässan.

På mässans andra dag, onsdag den 5 oktober, hålls PACK@lunch på Techscenen med Visutech som värd. Visutech är representant för HP Indigo i Skandinavien, marknadsledande inom digitala tryckpressar för etiketter och förpackningar. Idag görs några av de mest uppmärksammade och framgångsrika produktkampanjerna av ledande varumärken med digital tryckteknik.

Start kl 11.30. Lunch ingår. Anmälan görs på packatlunch.se. Visutech är också utställare på Scanpack: Besök dem i: Ent200:08, strax innanför entrén från Gårda parkering.

På mässans tredje dag, torsdag den 6 oktober hålls PACK@lunch med Graphic Packaging. Företaget är en internationellt ledande förpackningstillverkare som förra året köpte AR Packaging (tidigare ÅR Carton och Flextrus) med huvudkontor i Lund.

För mässsans besökare berättar man hur man jobbar med både fiber och plast för att skapa den optimala hållbara förpackningslösningen för kunden. Det sker på Pioneers scenen på andra våningen på mässan med start kl 11.30. Lunch ingår. Anmälan görs på packatlunch.se.

Vid sidan om programmet på de ”fria” scenerna arrangeras Scanpack Summit den första mässdagen, tisdag den 4 oktober. En betalkonferens med framstående talare från när och fjärran med bäring på utvecklingen för förpackningar och förpackningsindustrin. Konferensen hålls på engelska och vänder sig till ledande beslutsfattare inom såväl näringsliv, politik, forskning, organisationer som offentliga myndigheter.

Anna-Lena Friberg, affärsansvarig på Svenska Mässan och projektledare för Scanpack, understryker att samverkan i hela värdekedjan och över gränserna är avgörande.

 –  För att kunna åstadkomma förändring behöver vi lyssna på varandra men också samarbeta över områdesgränserna. I programmet hittar vi stor expertis och talare med djupgående kunskaper. Alla i värdekedjan behöver höja blicken, leda förändring och göra skillnad. På Scanpack Summit har vi ett bredare perspektiv, höjer diskussionen och delar insikter om förpackningars roll i en cirkulär ekonomi. Vi ser verkligen fram emot Scanpack Summit och vad det kan resultera i, säger Anna-Lena Friberg.

Anmälan till Scanpack Summit görs på mässans hemsida: scanpack.se. Där hittar ni också fullständigt program till de olika scenerna.

Besöker ni Scanpack passa på att hälsa på Packmarknaden. Som ledande informationsnav för branschen är vi så klart på plats där det händer. Tipsa oss om nyheter eller bara stanna till och prata förpackningar med oss. Vi finns i monter B06:61. Välkomna!

Artikeln är en del av vårt tema om SCANPACK 2022.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094