23948sdkhjf

Smarta materialval – Scanfill på Scanpack!

Minska koldioxidavtrycket och spar på jordens resurser. Hur? Genom att vara materialsmart. Med hjälp av en vetenskaplig studie kan Scanfills experter hjälpa dig att göra ett optimalt materialval. 

I arbetet för en grönare framtid har förpackningsindustrin en viktig roll, rätt materialval skyddar produkten och kan bidra till en markant sänkning av koldioxidavtrycket. 

– Genom att göra ett noggrant materialval kan du minska ditt företags klimatpåverkan och spara på jordens resurser, säger Scanfills vd Oscar Hugoson. 

– Materialvalet har en stor betydelse. Det gäller att välja rätt förpackningsmaterial till varje produkt. En förpackning ska vara hållbar, skydda produkten och vara så materialsmart som möjligt. Det gäller alla typer av förpackningar, oavsett om det handlar om en livsmedelsförpackning eller förpackningar till industriella applikationer. 

Scanfill AB och moderbolaget Polykemi AB genomförde under 2021 en vetenskaplig studie för att hjälpa kunderna att göra rätt materialval. Studien ligger till grund för ett unikt beräkningsverktyg som hjälper kunderna att göra ett materialsmart val. 

– Våra experter använder verktyget för att analysera era förpackningsmaterial. Tillsammans räknar vi ut hur ni kan göra ännu smartare materialval, förklarar Oscar Hugoson. 

– Vi har experterna, kunskapen och den råvara som krävs för att du ska kunna göra det optimala materialvalet sett till funktion, vikt, kostnad och klimat.

Vill du veta mer? Besök Scanfill i monter F03:59 på Scanpack-mässan 4-7 oktober 2022 på Svenska mässan i Göteborg.

Artikeln är en del av vårt tema om SCANPACK 2022.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078