23948sdkhjf

Nemco visar digert maskinprogram

Det börjar lacka mot Scanpack i Göteborg den 4-7 oktober. Utställare gör sig nu redo för att möta sina kunder. Mässan är efterlängtad av både utställare och besökare, ett år försenad av pandemin.

En trogen Scanpack-utställare är maskindistributören Nemco som har ett digert program av maskiner för beredning och packning av färdigrätter, smörgåsmat och andra livsmedel från ledande tillverkar i Europa. På Scanpack kommer Nemco att presentera några av tidens mest innovativa lösningar inom förpackningar och emballage. Nyckelorden kommer vara produktivitet, hög kvalitet och hållbarhet.

Hos Nemco ser man att de största trenderna på livsmedelsmarknaden är ett ökat konsumentfokus på kvalitet och utseende. Några av Nemcos maskiner på mässan kommer från PMF, bland annat PFM R-serien: den kompakta serien med hög prestanda.

Nemco ser fram emot att kunna presentera ett antal spännande nya lösningar från PFM, bland annat PFMs R-700 maskin som är en av marknadens bästa vertikala förpackningsmaskiner för tillverkning av påsar med försegling.

PFMs R-line är enkel, kompakt, lättillgänglig och tar väldigt lite plats. Serien garanterar exceptionell prestanda. Det mindre antalet rullar, den unika funktionsprincipen, den enkla, effektiva mekaniken för filmritning och försegling samt en kraftfull programvara gör att R700 kan köras med en mekanisk hastighet på upp till 150 cykler per minut.

Nemco är som de flesta också vet distributör för Sealpac i Skandinavien. Besökare på Scanpack kan se några av de mest innovativa förpackningslösningarna på marknaden. Bland annat, dessa tre lösningar från Sealpac:

eTray-tråg, som är en MAP-lösning med skyddad atmosfär, så att produkten uppnår bättre hållbarhet och därmed ett förbättrat klimatavtryck på grund av mindre matsvinn. Jämfört med det traditionella 500 g-tråg är vikten reducerad från 18 g till 10 g plast.

FlatSkin som är ett skinpack där den ultratunna filmen dras över produkten med vakuum och svetsas fast på en bit kartong. Detta ger en barriär mot fukt och ett skydd mot syre. Samtidigt finns en optimal yta för kommunikation med konsumenten

FlatMap som är en klimatvänlig lösning utvecklad för MAP-förpackning till skivade produkter. Produkten placeras inbjudande på en bärande yta av färskfiberkartong, som är belagd med en skyddande plastfilm, vilket ger nödvändig stabilitet och bildar en barriär mot fett, vatten och syre. Lösningen förlänger produkternas hållbarhet.

Träffa Nemco i Monter B03:22.

Artikeln är en del av vårt tema om SCANPACK 2022.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093