23948sdkhjf

Amazon går över till papperspåsar

Amazon byter påsar i plast mot återvinningsbara papperspåsar och pappkuvert i Sverige.

Amazon slutar packa produkter i engångsplastpåsar i det egna svenska distributionsledet och går över till papperspåsar och pappkuvert. Förändringen gäller för alla produkter som säljs via Amazon och tredjepartssäljare som använder Fulfilment by Amazon.

Skiftet innebär flera fördelar menar Amazon. De nya förpackningarna är återvinningsbara och av förnybara resurser. De nya papperspåsarna och pappkuverten kommer också att kunna ersätta de mer skrymmande traditionella pappkartongerna i många fall. Detta innebär en ännu lägre totalvolym att transportera, även om pappkartongerna kommer att fortsätta användas till större produkter och beställningar.

Beslutet att gå över till papperspåsar och pappkuvert är ett led i Amazons arbete mot mer hållbara förpackningar. Sedan 2015 har företaget minskat den totala vikten på emballage per leverans med mer än 36 procent och därigenom reducerat mängden använt förpackningsmaterial med mer än en miljon ton – motsvarande omkring två miljarder pappkartonger.

– Vi har gjort förändringar som gjort det möjligt för oss att ta bort engångsplastpåsar i Sverige. Våra kunder märker redan av fler leveranser med återvinningsbara papperspåsar och pappkuvert, och vi kommer fortsätta att innovera och hitta sätt att använda mer hållbara förpackningar, säger Gulfem Toygar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Proseal firar 25 år av framgångar
Formsprutning av glas under utveckling
Ny rysk PET-fabrik tar form
FTI avvecklas: Nytt bolag ska möta framtidens krav på producentansvar
Till kedjorna: Sälj mer förpackningsfritt
Rottneros kvartalsrapport "Turbinhaveri minskade resultatet"
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Plastforum SE
Recycling

Sänd till en kollega

0.094