23948sdkhjf

Amazon går över till papperspåsar

Amazon byter påsar i plast mot återvinningsbara papperspåsar och pappkuvert i Sverige.

Amazon slutar packa produkter i engångsplastpåsar i det egna svenska distributionsledet och går över till papperspåsar och pappkuvert. Förändringen gäller för alla produkter som säljs via Amazon och tredjepartssäljare som använder Fulfilment by Amazon.

Skiftet innebär flera fördelar menar Amazon. De nya förpackningarna är återvinningsbara och av förnybara resurser. De nya papperspåsarna och pappkuverten kommer också att kunna ersätta de mer skrymmande traditionella pappkartongerna i många fall. Detta innebär en ännu lägre totalvolym att transportera, även om pappkartongerna kommer att fortsätta användas till större produkter och beställningar.

Beslutet att gå över till papperspåsar och pappkuvert är ett led i Amazons arbete mot mer hållbara förpackningar. Sedan 2015 har företaget minskat den totala vikten på emballage per leverans med mer än 36 procent och därigenom reducerat mängden använt förpackningsmaterial med mer än en miljon ton – motsvarande omkring två miljarder pappkartonger.

– Vi har gjort förändringar som gjort det möjligt för oss att ta bort engångsplastpåsar i Sverige. Våra kunder märker redan av fler leveranser med återvinningsbara papperspåsar och pappkuvert, och vi kommer fortsätta att innovera och hitta sätt att använda mer hållbara förpackningar, säger Gulfem Toygar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079