23948sdkhjf

AFRY tar prestigeorder i Indien

AFRY har fått uppdraget av det indiska förpackningsföretaget Yash Pakka att designa företagets nya utbyggnad av pappersproduktion.

Yash Pakka ska expandera sin tillverkning av fiberbaserade förpackningar i staden Ayodhya varifrån man förser den indiska marknaden med bagassebaserade förpackningar och engångsprodukter. En förutsättning för uppdraget är att produktionen fortsatt ska vara koldioxidsnål och till 100 procent baserad på bioenergi.  

Yash Pakka bagassfiberbaserade produkter är komposterbara, fossilfria och koldioxidsnåla alternativ till engångsplast, frigolit och andra fossilbaserade material. AFRY:s förberedande studie inbegriper en specialpappersmaskin för produktion av 100 ton papper om dagen för flexibla förpackningar, en biobränslebaserad Cogen-pannan på 10 MW och en utbyggnad av massakapaciteten med ytterligare 75 %, samt stödjande infrastruktur i linje med ökad produktion av massa- och papper.

– Vi är stolta över att bli utvalda till Yash Pakkas partner i deras innovativa och miljövänliga projekt för att expandera produktionen. Att fånga biobaserad industris fulla potential är en stor bidragande faktor för möjligheten att mildra klimatförändringar. Genom att öka värdet av biobaserade material, minska avfallet och anamma cirkulära lösningar kommer vi att nå en högre resurseffektivitet, säger Antonio Bernucci, chef för Process Industries i SEA på AFRY.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078