23948sdkhjf

Byter plastdunken mot bag-in-box

Enklare hantering av tomma förpackningar och en platseffektivare behållare är fördelar som gör att franska olje- och kemijätten Total Energies nu lanserar motorolja i en bag-in-box..

Total Energies smörjmedelsdivision – Total Lubrifiants – lanserar nu motorolja i slank 20-litersförpackning i papp, istället för i sedvanlig plastdunk.

Total Energies nya pappförpackning marknadsförs under namnet ”Quartz Box”. I ett första skede kommer 11 olika motoroljor till nyare bilar att erbjudas i den nya pappförpackningen och Danmark blir ett av de första länderna på Europamarknaden där Total Energies motoroljor finns att köpa i den nya Quartz Box.

Quartz Box-förpackningen består av ett yttre papphölje och en inre påse som innesluter oljan. En 20-liters Quartz Box är enligt Total Energies 348 gram lättare än motsvarande traditionella 20-litersdunk i plast.

Den största utrymmesvinsten med den nya Quartz Box uppstår när förpackningen är tom och ska förvaras i väntan på att kastas. Quartz Box kan då till skillnad från plastdunken vikas ihop och plattas till.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141