23948sdkhjf

Tetra Pak lämnar Ryssland

Tetra Pak meddelade den 26 juli att de kommer att lämna sin återstående verksamhet i Ryssland.

”Detta beror på den kumulativa effekten av restriktionerna för export till Ryssland som leder till en ohållbar leveranskedja, som ett resultat har företaget inte något annat alternativ än att lämna landet”, skriver Tetra Pak i ett pressmeddelande.

Beslutet följer på företagets tidigare beslut att avbryta alla nya investeringar och projekt i Ryssland, vilket har begränsat verksamheten till att endast stödja kunder för tillgång till viktiga livsmedel, i linje med Tetra Paks starka engagemang för principen om människors rätt att få tillgång till säker mat.

Tetra Pak har nått en överenskommelse om att avyttra sin ryska verksamhet till den lokala ledningen. Avsikten är att möjliggöra kontinuitet för sina kunder, minimera påverkan på anställda och fortsätta att stödja konsumenternas tillgång till livsnödvändiga livsmedel.

” Efter denna överföring av äganderätten kommer det nya företaget att fungera som en oberoende enhet under ett nytt namn och kommer inte att vara en del av Tetra Pak. Detta markerar slutet på 62 år av Tetra Paks närvaro i Ryssland. Företaget vill tacka sina kunder och partners för deras värdefulla stöd, och sina anställda för deras engagemang och service under dessa år”, skriver Tetra Pak.

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Och vinnaren är…
Inget EU-besked om dryckeskartong
Engångsmuggen ska bort, forskning ska reda ut hur
Nya material på frammarsch
Ny agentur hos Mobergs
Pedagogiskt om plast
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Plastforum SE
Recycling

Sänd till en kollega

0.171