23948sdkhjf

Ny vd i Smurfit Kappa Danmark

Smurfit Kappa organiserar om och tillsätter ny vd i Danmark.

Per Fredriksen som sedan 2018 har varit vd för Smurfit Kappa Sverige och Norge får ytterligare en marknad att ansvara, nämligen hans hemland Danmark.

I samband med detta bildas en ny skandinavisk affärsregion inom Smurfit Kappa som förväntas stärka Smurfit Kappas marknadsledande roll inom den nordiska wellpappbranschen. Sammanslagningen ska ge ännu tätare samarbete mellan de 15 olika Smurfit Kappa-enheterna i Sverige, Norge och Danmark och öppnar upp för nya möjligheter inom både försäljning och produktion, skriver Smurfit Kappa i ett pressmeddelande.

För kunderna kommer det bland annat att innebära bättre leveranssäkerhet över nationsgränserna,  nya spännande möjligheter för medarbetarna inom den nya affärsregionen och för Smurfit Kappa en förstärkning av konkurrenskraften, skriver Smurfit Kappa.

Per Frederiksen tar över den nya rollen som vd för Danmark den 1 juli och nuvarande vd Ole Møller Hansen går i pension i april 2023. Ole Møller Hansen började sin bana inom produktionen på fabriken i Kolding 1976, och har varit vd för den danska verksamheten de senaste 25 åren. Hans långa karriär är ett exempel på den kontinuitet och lojalitet som kännetecknar Smurfit Kappa, skriver företaget.

Per Frederiksen har lång och gedigen erfarenhet från förpackningsbranschen och har haft ledande positioner både i Danmark och andra länder i Europa. De senaste fyra åren har han haft ansvar för Smurfit Kappas svenska och norska verksamheter och även suttit med i Smurfit Kappas europeiska ledningsgrupp.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Nya maskiner står på schemat
Är återanvändbara förpackningar framtiden för McDonald's?
Självseparerande förpackningslösning
Början på en ny era: "Lägsta driftkostnaderna"
Utvecklingssamarbete kring ny digital trycklösning
Samarbete för återvinningsbar förpackning
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Plastforum SE
Recycling

Sänd till en kollega

0.126