23948sdkhjf

Burger King säger adjö till engångsmuggarna

Burger King går över till flergångsmuggar i sina svenska resturanger. Snabbmatskedjan inleder utfasningen av engångsmuggarna nu i juni på 60 restauranger, sedan följer resten av de totalt cirka 130 svenska restaurangerna senast år 2024.

Under 2021 serverade Burger King dryck i totalt cirka 10 miljoner muggar i sina cirka svenska restauranger, exklusive drive thru. Genom att gå över till muggar som går att återanvända räknar kedjan med att minska sitt CO2-avtryck med 90 procent just när det gäller muggar, enligt siffror framtagna av Tricorona climate partner AB.

– Det är ett litet och naturligt steg i rätt riktning. Det är de små framstegen som bidrar och kontinuerligt gör skillnad. Därför är utfasningen av våra engångsmuggar i restaurangerna en del av en större insats där vi tittar på allt vårt emballage och nya vägar till att minska vår klimatpåverkan, säger Maria Finnerman, innovationschef för Burger King i Skandinavien.

Regeringen har beslutat att förbjuda engångsmuggar som innehåller mer än 15 procent plast från den 1 januari 2024. Därefter ska serveringar kunna erbjuda mat och dryck i återanvändbara muggar och lådor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Nya maskiner står på schemat
Är återanvändbara förpackningar framtiden för McDonald's?
Självseparerande förpackningslösning
Början på en ny era: "Lägsta driftkostnaderna"
Utvecklingssamarbete kring ny digital trycklösning
Samarbete för återvinningsbar förpackning
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Plastforum SE
Recycling

Sänd till en kollega

0.125