23948sdkhjf

Felix lanseras i flaskor av biobaserad plast

Orklas varumärke Felix lanserar sin dressing i flaskor gjorda av biobaserad plast. Flaskorna är tillverkade av bioplast framställd av restprodukter från skogs- och jordbruk.

– Vi på Orkla är engagerade i att vara en del av omställningen till en hållbar plastanvändning. Ska Sverige klara det övergripande klimatmålet om nettonollutsläpp till 2045 måste även plasten bli en del av den cirkulära ekonomin, säger Elna Hallgard, utvecklingschef förpackningar på Orkla Foods Sverige.

De nya biobaserade plastflaskorna för Felix dressingar är tillverkade av biobaserad polypropen (PP). Detta möjliggörs genom en så kallad massbalanslösning, som innebär att förpackningsleverantören i sin generella produktion ersätter fossil olja med vegetabilisk olja i motsvarande mängd som används för att tillverka Orklas dressingflaskor.

Orkla har som mål att senast 2025 ska alla förpackningar kunna materialåtervinnas och hälften av alla plastförpackningar vara gjorda av förnyelsebart eller återvunnet material. Hela 6 procent av Sveriges växthusgasutsläpp kommer från plast som idag förbränns.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078