23948sdkhjf

Grafenberikad termoplast

Nanoteknikföretaget Gerdau Graphene, baserat i Brasilien, har enligt uppgift utvecklat ett antal grafenförbättrade termoplaster.

Enligt företaget förbättrar grafen materialens prestanda till en lägre kostnad än liknande material. Materialen testas för närvarande i en rad industriella tillämpningar. Kommersiella leveranser förväntas i juli, uppger företaget. 

Gerdau Graphene uppger att det också utvecklar grafentillsatser för postindustriell (PIR) och återvunnen konsumentplast (PCR) av PP, PE, PS, PC, PVC med flera. 

- Den största utmaningen vi står inför är hur vi kan göra plast bättre genom att förbättra dess materialegenskaper, minska kostnaderna och öka hållbarheten under hela dess livscykel, säger Alexandre Côrrea, vd för företaget.  

Vidare säger hon att genom att lägga till speciella grafentillsatser till termoplastiska recept gör att plastbearbetare kan skapa starkare och mer hållbara plastprodukter till en bråkdel av kostnaden och med färre råvaror. Eftersom en mindre mängd plast behövs för slutprodukter, blir avfallsmängden för konsument då även lägre, uppger Côrrea.

Källa: Reinforced plastics

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Pantsystemet fungerar inte som tänkt: Beroende av sportklubbar och pantsamlare
Konceptmaterial för packning av livsmedel
Digitalpress för flexibla förpackningar
Innovativa och hållbara lösningar i montern
Livsmedelsfilm redo att återvinnas
Nestlé tar nästa hållbara steg kring Zoégas kaffeförpackningar
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Plastforum SE
Recycling

Sänd till en kollega

0.093