23948sdkhjf

Förvärvar rättigheter för kemisk plaståtervinning

Finska Neste har köpt de europeiska rättigheterna till Alterra Energys tekniska lösning för förvätskning av plastavfall, vilket ytterligare kommer stärka företagets arbete med att utveckla metoder för kemisk återvinning.

Alterra Energy är ett företag baserat i USA som utvecklat en egen termokemisk lösning för att omvandla plastavfall som är svårt att återvinna till en vätska. I Akron i Ohio har Alterra en anläggning i industriell skala i drift. Där omvandlas plastavfall till en mellanprodukt som kan raffineras vidare till en råvara som sedan kan användas för att tillverka ny plast och andra petrokemiska produkter.

Neste har vidareutvecklat sin bearbetning av flytande plastavfall från bland annat Alterra Energy i en serie provomgångar i företagets raffinaderi i Finland. Tillsammans med Ravago planerar Neste även att bilda ett joint venture och använda Alterra Energys teknik i Vlissingen i Nederländerna.

– Genom förvärvet av de europeiska rättigheterna till Alterra Energys teknik blir det möjligt att erbjuda våra samarbetspartners en helhetslösning, säger Heikki Färkkilä, vice president Chemical Recycling på Neste Renewable Polymers and Chemicals i ett pressmeddelande, och fortsätter:

– Neste kommer att kunna leverera ett komplett erbjudande för kemisk återvinning: från plastavfall till produkt, med högkvalitativa drop-in-råvaror som kan användas vid framställning av nya polymerer och kemikalier.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109