23948sdkhjf

&Repeat tar in Sveriges största sushi-kedja

Svenska återvinningsappen &Repeat har tecknat avtal med Sveriges största sushi-kedja, Sushi Yama. Avtalet innebär att alla gäster på Sushi Yamas mer än 70 restauranger i Sverige nu får betalt för att återvinna sin sushilåda.

&Repeat har lanserats som ett sätt att öka återvinning och minska nedskräpning av just Take-Away- förpackningar. Efter flera internationella framgångar, bland annat i Frankrike, fortsätter segertåget för &Repeat på hemmaplan.

– De flesta take away-förpackningar hamnar tyvärr i soptunnan efter avslutad måltid och återvinns därför inte. Frågan om hur Sverige och Europa skall få upp återvinningen av engångsförpackningar, och hur vi skall ta itu med den stora nedskräpningen från branschen är högaktuell. Det pågår just nu flera initiativ, både på politisk nivå och av olika aktörer inom matvarubranschen själv, säger Mikael Berglin, co-founder och Head of Sales på &Repeat.

För Sushi Yama är hållbarhet inom olika delar av värdekedjan en självklarhet.

– Att våra gäster efter ett besök hos oss på Sushi Yama är nöjda med sin upplevelse är det allra viktigaste för oss - här ingår såklart också hur du som gäst blir av med förpackningen på ett klimatsmart och hållbart sätt efter måltiden, säger Johannes Örnemark som är kommersiell direktör på Sushi Yama.

På Sushi Yamas förpackningar kommer det från och med september i år att finnas &Repeats QR-kod på den återvinningsbara förpackningen. Scannar man koden med sin telefon finns instruktioner på hur förpackningen skall sorteras och en karta med översikt på närmaste plats som kan ta emot den.

Har man återvinning på sitt kontor eller hemma kan man också registrera den där och bli belönad för att ha lämnat förpackningen till återvinning.

Betalningen kommer i form av credits i &Repeats digitala plånbok och kan användas för att köpa en ny sushi-måltid, eller som betalmedel i någon av de cirka 700 restauranger som idag är anslutna till &Repeat

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078