23948sdkhjf

Vattentåligt och återvinningsbart

Smurfit Kappa lanserar att nytt vattentåligt bestruket papper som samtidigt är enkelt att återvinna i pappersbrukens returpappersprocesser. På det viset skiljer det sig från andra bestrukna papper som tagits fram för att vara vattenavvisande, menar Smurfit Kappa.

Det nya papperet AquaStop har utvecklats genom ett samarbete mellan framför allt två team inom Smurfit Kappa-koncernen – Piteå och Spanien. Arbetet har pågått i ungefär två år. Papperet ingår i Smurfit Kappas produktportfölj Better Planet Packaging som syftar till ett i möjligaste mån ersätta plastförpackningar och plast i pappersbaserade förpackningar.

Användningsområdet för det nya papperet är stort och kan vara ett alternativ för wellpappförpackningar för allt från tvättmedel till frukt och grönsaker, i stort sett alla produkter som behöver ett skydd mot fukt och vatten. Det lämpar sig också väl för förpackningar i kylkedjan där kondens kan förekomma.

Lars Henriksson är Vice President för Product Development vid Smurfit Kappa Paper Division

− Vi är mycket glada över AquaStop och  ser det  som ett revolutionerande papper. Vi förväntar oss att AquaStop kommer att intressera många av våra kunder, särskilt de som transporterar varor i mer krävande miljöer, på grund av tryggheten i att deras produkter kommer att förbli i perfekt skick även om de utsätts för vatten, säger han.

− Vårt produktutvecklingsteam, tillsammans med våra kollegor i Spanien, har skapat något väldigt speciellt som har överlägsen funktionalitet, samtidigt som det är 100 procent återvinningsbart.

Saverio Mayer, CEO Smurfit Kappa Europe, tillägger:

− Vi utvecklar ständigt innovativa och hållbara förpackningslösningar som hjälper till att möta ett växande kundbehov, oavsett hur utmanande eller ovanlig frågan än är. AquaStop är en ”måste ha”-produkt för kunder med komplexa krav på leveranskedjan och är ytterligare ett exempel på hur vi på Smurfit Kappa har de smartaste sinnen och mest kreativa personer som arbetar mot ett gemensamt mål.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078