23948sdkhjf

Stora Enso vill bygga ut

Stora Enso vill ändra detaljplanen vid Hyltebruk för att kunna bygga nytt.

I framtiden kan det vara aktuellt för Stora Enso att utöka sin produktion av formpressad fiber i Hyltebruk. Bolaget vill därför att detaljplanen för ett område ändras så att bolaget kan bygga där, det rapporterar Hallandsposten. 
Marken ägs av bolaget men är detaljplanelagt för bostäder vilket bolaget nu vill ändra till industrimark. 

– Vi får hantera den begäran som de har skickat in och det kommer att vara högst prioriterat. Nu kommer Stora Enso tillsammans med sin konsult att påbörja planarbetet och då är Hylte kommun en aktiv del i processen för att kunna trycka igenom den här planen så fort som möjligt utifrån lagar och regler i plan- och bygglagen, säger Ronny Löfquist (S), kommunstyrelsens ordförande till Hallandsposten. 

I våras medddelade Stora Enso att de avser att sälja pappersbruket i Hylte. 

Den nya satsningen har inget att göra med de 80 miljoner kronor som Stora Enso investerade tidigare i år på tillverkningen av produkter av formpressad fiber.
– Det är för en ännu större framtid som vi pratar om och funderar kring här, säger Kerstin Jonasson verksamhetschef för Stora Ensos formpressade fiber till tidningen.

Hon vill vara tydlig med att det i dagsläget inte finns något beslut om någon ny anläggning. 
– Om det här blir verklighet handlar det om att utveckla vår verksamhet med fler produkter och ersätta fler engångsartiklar i plast på marknaden. Det är det vi jobbar med, hållbara lösningar för att ersätta plast med fiberbaserad produkt. Det finns ett enormt marknadsbehov av detta.

Förhoppningarna är att detaljplanen ska vara ändrad i början på nästa år. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11