23948sdkhjf

Metsä Board i topp hos EcoVadis

Metsä Board har återigen fått betyget Platina av EcoVadis för företagets prestanda inom hållbarhet och socialt ansvar. Efter att ha förbättrat poängen till rekordnivån 87/100 är Metsä Board bland de högsta en procent rankade företagen som tillverkar papper för wellpapp och kartong.

EcoVadis bedömning av företag omfattar fyra områden. Metsä Board var bland de 1 procent bästa företagen för miljö, arbetsvillkor och mänskliga rättigheter samt hållbar upphandling och bland de sju procent bästa för etik. För första gången fick Metsä Board hela 100/100 på miljöparametern.

– Hos Metsä Board är hållbarhet en integrerad del av vår strategi och dagliga verksamhet, nu och i framtiden. Att nå hela 100-poäng inom miljö och Ledarstatus i utvärdering av koldioxidhantering bekräftar vår resa mot fossilfri produktion och produkter till år 2030, säger Mika Joukio, koncernchef på Metsä Board.

EcoVadis plattform tillåter företag att bedöma sina leverantörers miljömässiga och sociala prestanda på global basis. Metoden och kriterierna som används är i linje med internationella standarder för Corporate Social Responsibility (CSR) inklusive Global Reporting Initiative (GRI), UN Global Compact och ISO 26000.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
FTI avvecklas: Nytt bolag ska möta framtidens krav på producentansvar
Till kedjorna: Sälj mer förpackningsfritt
Rottneros kvartalsrapport "Turbinhaveri minskade resultatet"
nord emballage går i graven
Delad förstaplats i "Better with less"
Dagab byter till returpallar - blir SRS största kund
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Plastforum SE
Recycling

Sänd till en kollega

0.094