23948sdkhjf

FibreForm-sortimentet växer

BillerudKorsnäs utökar sortimentet av produkter tillverkade av deras formbara material FibreForm.

FibreForm är något så ovanligt som ett formbart papper. FibreForm kan kallformas och finns i både vitt och brunt papper. Papperet har utvecklats som en ersättning för plast i applikationer som kräver formbarhet.

– FiberForm möjliggör djupare prägling än vanligt papper. Detta ger varumärkesägare chansen att skapa unika 3D-effekter, en minnesvärd taktil upplevelse och i slutändan öka sin varumärkeslojalitet och medvetenhet, säger Peter Sundvall, försäljningschef Sack & Bag på BillerudKorsnäs.

Med FibreForm vill BillerudKorsnäs underlätta för varumärkesägares att gå över till förpackningar som är 100 procent förnybara, återvinningsbara och biologiskt nedbrytbara. Efterfrågan ökar och som svar har sortimentet nu kompletterats med oblekt, brunt papper för följande applikationer:

– Återanvändbara bärkassar - starka papperspåsar som kan återanvändas minst 50 gånger, bära varor som väger upp till 21 kg och dessutom stöder EU-direktivet om att "minska, återanvända, återvinna".

– Pappersmuggar - den djupa präglingen av FibreForm-papper ger bättre värmeisolering och därmed en förbättrad dryckesupplevelse för konsumenten.

–  Papperstallrikar - FiberForm kan användas i befintliga termoformnings- och pressformningslinjer för att producera hållbara pappersplåtar utan att investera i nya maskiner.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095