23948sdkhjf

Helt förnybar nu i USA

Tetra Pak har startat tillverkning av helt igenom biobaserade förpackningar under sin devis ”I´m renewable packaging” på sin anläggning i Denton, USA. Kartongförpackningarna innehåller ingen plast av fossil råvara utan även plasten är helt igenom från förnybara källor.

Dryckesförpackningarna av vätskekartong kommer inte bara med skruvkorkar av biobaserade PE utan även PE-filmen som skyddande vätskebarriär är av bio-PE. Polyetenen kommer i båda fall från Braskem i Brasilien och råvaran till plasten är sockerrör. Plasten framställs genom en fermenterings- och polymeriseringsprocess.

Den växtbaserade PE-beläggningen erbjuder samma funktionalitet och livsmedelsskydd som traditionella fossila plaster, är återvinningsbar och har lägre klimatpåverkan i nettobidrag av CO2.

Jason Pelz, hållbarhetschef, Tetra Pak Americas säger;

– Detta är ytterligare ett steg framåt för våra kunder, som är dedikerade att erbjuda flera hållbara alternativ till sina nordamerikanska konsumenter. Växtbaserad PE är ytterligare ett sätt för oss att driva innovation och hållbarhet för våra kunder, säger Jason Pelz.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
FTI avvecklas: Nytt bolag ska möta framtidens krav på producentansvar
Till kedjorna: Sälj mer förpackningsfritt
Rottneros kvartalsrapport "Turbinhaveri minskade resultatet"
nord emballage går i graven
Delad förstaplats i "Better with less"
Dagab byter till returpallar - blir SRS största kund
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Plastforum SE
Recycling

Sänd till en kollega

0.172