23948sdkhjf

Premiumfilm med PCR-plast

Trioworld lanserar en sträckfilm av premiumkvalitet med 30 procent PCR-plast. Detta är möjligt tack vare tillverkningstekniken – blåst extruderingsteknik – som ger hög punkteringsstyrka och stabilitet på lastpallen.

 – Tack vare vårt unika kunnande och expertis i varje steg från insamlad använd förpackningsplast till nyproducerad sträckfilm kan Trioworld utveckla och erbjuda premiumprodukter tillverkade av PCR, säger Magdalena Bengtsson, produktchef på Trioworld.

– Många företag har hållbarhet högt på agendan och ber oss om hållbara förpackningslösningar. Samtidigt kompromissar vi aldrig med kvaliteten. Resultatet är en unik blandning av hög och jämn kvalitet med PCR material. Trioloop blown coex 30 procent PCR är tunnare än vår första högkvalitativa hållbara sträckfilm som lanserades 2021. Dessutom har den en högre sträckbarhet

Trioloop blown coex är lämplig för ett brett spektrum av användningsområden, men passar särskilt för tunga laster eller pallar med utmanande former. Hög laststabilitet innebär även det miljöfördelar – en stabil pall är nämligen mindre benägen att skadas under transport.

Fotnot: PCR står för Post Consumer Recycled

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094