23948sdkhjf

Tanka Coca-Cola själv....

OKQ8 blir först i svensk drivmedelsbransch med att erbjuda Coca-Colas förpackningslösning där man själv fyller på en återanvändbar behållare.

Först ut var Reitans pilotbutik PBX i Albano, Stockholm, som introducerade systemet i höstas. Nu lanseras det på OKQ8 Globen i Stockholm, och tanken är att rulla ut konceptet på fler av OKQ8:s stationer framöver.

Kunden kan välja mellan att skapa sin egen dryck eller ta någon av de vanliga smakerna, till exempel Coca-Cola Zero, Fanta eller Sprite.

Genom det nya konceptet minskar inte bara användandet av förpackningar utan kunden får även större möjlighet till att anpassa drycken efter egna preferenser. De återanvändningsbara dryckesbehållarna som används för påfyllning av drycken håller den både kall och kolsyrad.

Den återanvändningsbara behållaren är en en så kallad glacial tumbler som både håller kylan och bevarar kolsyran.

– Vi vet att dagens konsumenter gör allt mer medvetna val och att hållbarhet blir allt viktigare. Vi är därför mycket glada att en så stor aktör som OKQ8 nu satsar på en förpackningslösning som möjligör att vår dryck kan konsumeras så hållbart som möjligt, säger Lisa Wahlström, kommunikations- och hållbarhetsdirektör på Coca-Cola Europacific Partners.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
DS Smith investerar 50 miljoner
Byte på vd-posten i Miller Graphics
Först i världen med pappersflaskor
Snapsen väger lättare på årets julbord
Brittisk termoformare ny licenstagare hos PulPac
Och vinnaren är…
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Plastforum SE
Recycling

Sänd till en kollega

0.173