23948sdkhjf

Stora Enso avyttrar sina ryska wellpappfabriker

Stora Enso har sålt sina tre anläggningar för wellpappförpackningar i Ryssland till den lokala företagsledningen. Stora Ensos bedömning är att osäkerheten på den ryska marknaden gör att lokalt ägarskap kan skapa en mer hållbar och långsiktig lösning för dessa verksamheter och deras respektive anställda.

Förpackningsanläggningarna finns i Lukhovitsy, Arzamas och Balabanovo har cirka 620 anställda och en total årlig kapacitet på 395 miljoner m² wellpappförpackning. Anläggningarna producerar främst wellpappförpackningar för livsmedel, heminredning, konfektyr och djurfoder till kunder på den ryska marknaden.

Försäljningen följer på att Stora Enso den 2 mars 2022 stoppade all produktion och försäljning i Ryssland till följd av kriget i Ukraina. Tidigare har Stora Enso också avyttrat sina två sågverk samt skogsverksamheten i Ryssland till den lokala företagsledningen.

Den nu genomförda affären kommer enligt Stora Enso inte att ha någon betydande effekt på den årliga omsättning och operativa rörelseresultat. En nedskrivning av resultat från dessa verksamheter har gjorts med 35 MEUR och redovisats i resultatet för det första kvartalet.

Övriga förluster hänförliga till avyttringen kommer enligt IFRS (International Financial Reporting Standards) att uppgå till cirka 55 MEUR.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Piratkopior av cigarettpaket ett gissel
Högsta hållbarhet till Trioworld
Emballator delaktig i dynamisk etikett
Byter namn till By Wind
Världsunika skruvkorkar från Säffle
Coboten – en tredje hand
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Plastforum SE
Recycling

Sänd till en kollega

0.125