23948sdkhjf

Walki investerar för ökad tryckkvalitet

Efterfrågan på fiberbaserade förpackningar växer. För att möta ökad efterfrågan av högkvalitativt tryck, har Walki investerat i en toppmodern tryckmaskin i sin fabrik i Jakobstad.

Walki har investerat i en tiofärgs tryckmaskin som möjliggör bättre och ett mer noggrant tryck, vilket är speciellt viktigt i den hårt konkurrensutsatta matindustrin, menar Walki.

– Efterfrågan på hållbara förpackningar växer inom matindustrin. Förutom hållbarhet kräver kunderna också fotografisk utskriftskvalitet och att trycket kan reproduceras med hög kvalitet, säger Petter Pihjajoki, produktionschef på fabriken i Jakobstad.

Konsumentvarumärken eftersträvar att minska på användningen av plast i förpackningar och söker förpackningslösningar som säkerställer matens kvalitet men som samtidigt går att återvinnas som pappersfibrer.

Walkis fiberbaserade förpackningar med högkvalitetstryck är även lämpliga att användas för fryst mat, där kraven på förpackningen är högre. Bland annat måste förpackningen vara punkteringsbeständig och kunna tåla stora variationer i temperatur.

Tryckmaskinen är också lämplig för värmeförseglingsbara förpackningar som används till exempel inom e-handel. Bredden på tryckmaskinen av märket Allstein är 1600 mm, vilket gör den lämplig för större förpackningar av till exempel wellpap.

– I enlighet med vår mission att uppnå en nollavfallsvärld vill vi erbjuda miljövänliga alternativ som går att återvinna. Tryckteknologin är energisnål och minimerar även användningen av både färg och vatten, säger Pihajoki.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094